Cât costă vacanțele în România din anul acesta

Chiar dacă infecțiile cu noul coronavirus ating un număr impresionant de mare, românii nu au renunțat la a se relaxa vara aceasta. Cu toate acestea, comparativ cu alți ani, mult mai multe persoane au dorit să își petreacă zilele libere în țară.

Potrivit datelor înregistrate de portalul de rezervări hoteliere travelminit.ro, to mai mulți turiști români au înlocuit deja vacanțele din Bulgaria și Grecia cu sejururile la pensiunile din România. Piscina și restaurantul propriu sunt printre cele mai râvnite facilități pe care turiștii români le caută pentru o vacanță liniștită în țară.

Doar în luna iunie, românii au rezervat mai bine de 50.000 de nopți de cazare utilizând voucherele de vacanță. Cele mai căutate puncte de vacanță sunt litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, stațiunile balneare și orașele istorice cum ar fi Sibiu, Cluj-Napoca și Sighișoara.

Ce preț au vacanțele din acest an

Prețul mediu pentru un pachet de vacanță de trei nopți plătit cu vouchere de vacanță este de 1.089 lei pentru două persoane. Acest lucru reprezintă o creștere cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe rezervări cu tichete de vacanță au fost efectuate de familii (45%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru doi adulți și unul sau doi copii este de 1.065 de lei pentru trei nopți. În plus, o majoritate a rezervărilor a fost efectuată și de către cupluri (42%), iar prețul mediu al unei vacanțe pentru două persoane este de 726 de lei pentru doi adulți, pentru trei nopți.

„Suntem pe un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul rezervărilor efectuate, însă turiştii sunt extrem de atenţi la condiţiile de anulare sau schimbare a datei sejurului oferite de hotelieri. Avem peste 3.400 de proprietăţi care oferă anulare gratuită şi flexibilitate totală a rezervării şi suntem în discuţii permanente pentru a convinge din ce în ce mai mulţi hotelieri să ofere aceste facilităţi oaspeţilor lor”, a afirmat Timea Ambrus, director operaţiuni la Travelminit.

Litoralul costă cel mai mult. De exemplu, în Mamaia, o pensiune completă la un hotel de patru stele pentru o cameră de două persoane costă circa 5.244 de lei pentru șase nopți. Pentru bugete mai reduse, în Eforie Nord, o pensiune completă la un hotel de trei stele pentru o cameră de două persoane, prețul începe de la 3.600 de lei pentru șase nopți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata