Cât de des trebuie înlocuiţi pantofii copiilor?

Copiii au nevoie de pantofi mai mult pentru funcţia pe care aceştia o îndeplinesc şi mai puţin pentru moda. Pe măsură ce picioarele copiilor cresc, nevoia de noi perechi de pantofi este frecvenţa. Părinţii încearcă să economisească bani şi să nu cumpere pantofi prea des, cumpărând pantofi cu două dimensiuni mai mari decât ar fi normal, astfel încât să poată fi purtaţi mai mult sau încearcă să folosească pantofii fraţilor mai mari şi îi dau fraţilor mai mici. Aceste practici comune de economisire a banilor nu sunt favorabile pentru copii şi picioare. Încălţămintea purtată nu este sigură şi trebuie aruncată. Purtarea unei perechi prea mari este dăunătoare şi poate duce la căderi, alunecări şi accidente.

Siguranţa şi confortul copilului  ar trebui să fie întotdeauna primordiale. Iată instrucţiunile pentru că cei mici să fie mereu în siguranţă.

Copii sub 3 ani

Picioarele cresc cel mai rapid în primii trei ani ai copilului tău. Astfel, copilul tău ar trebui să înlocuiască pantofii mai des – de aproximativ trei-patru ori pe an. Deoarece bebeluşii şi copiii mici nu petrec mult timp în picioare, încălţămintea lor nu prezintă semne de uzură. Dar asta nu înseamnă că perechea este bună de purtat. La această vârstă, copiii vor avea nevoie de o protecţie confortabilă pentru picioare. A lăsa copilul să poarte pantofi care nu se mai potriveşte este dăunător. Semnele că bebeluşul tău nevoie de o nouă pereche de încălţăminte include îndoirea degetelor de la picioare, şchiopătatul, băşicile şi refuzul copilului de a purta pantofii.

Copii între 4 şi 8 ani

Copiii din această grupa de vârsta petrec deja mai mult timp pe picioare – alergând, mergând, sărind, mergând pe biciclete şi dansând. Acum, ei ar putea purta şi îşi distrugă pantofii înainte de a le rămâne mari. Picioarele vor creşte puţin mai încet, dar chiar şi aşa copiii ar putea avea nevoie de pantofi de 2-3 ori pe an. Datorită zilelor lor foarte active, se recomandă să opteze pentru încălţăminte care să ofere suport şi protecţie amplă pentru picioare. Căutaţi pantofi care au talpa rezistenta la şocuri şi fără alunecare, suport pentru gleznă, suport pentru degete şi tălpi confortabile.

Copii între 9 şi 12 ani

În apropierea adolescenţei, creşterea copiilor va încetini. Vor fi în continuare activităţi energice, dar probabil vor fi concentrate la puţine activităţi sau sporturi preferate precum baschetul, fotbalul şi ciclismul. Copiii mai mari ar putea avea nevoie de înlocuirea pantofilor de 1-2 ori pe an. Unele perechi de încălţăminte ar putea fi înlocuite mai des aşa cum se întâmplă în cazul pantofilor sport care sunt purtaţi şi rupţi înainte de a rămâne mici. Încălţămintea şcolară şi încălţămintea de festivităţi nu se uzează la fel de repede şi se schimba atunci când rămâne mica.

Adolescenţi

Pubertatea apare în perioada adolescenţei. Fetele experimentează pubertatea în jurul vârstei de 10-14 ani, iar băieţii mai târziu în jurul vârstei de 12-16 ani. Creşterea picioarelor este încetinită în mod semnificativ. Deşi la anumiţi copii picioarele vor creşte până la 20 de ani, majoritatea copiilor vor atinge dimensiunea finală a picioarelor după pubertate, 14 ani pentru fete şi 17 ani pentru băieţi. Adolescenţii vor trebui să înlocuiască pantofii cel puţin o dată pe an, sau mai devreme dacă perechea este purtată şi ruptă. Pe măsură ce creşterea picioarelor se stabilizează, este recomandat să cumpăraţi pantofi diferiţi pentru diferite activităţi, cu caracteristici care să completeze scopul – încălţăminte confortabilă de mers zilnic şi pantofi robuşti pentru utilizare sportivă la nivel înalt.

Amintiţi-vă că picioarele copilului cresc şi se schimbă cu viteză mare, la fel şi nevoile lui de încălţăminte. Înlocuiţi pantofii atunci când sunt depăşiţi sau purtaţi. Magazinul Giraffe Shoes oferă  o colecţie întreagă de pantofi copii care se potrivesc copiilor în creştere. 

Schimbarea pantofilor sport

Pantofii sport trebuie să fie schimbaţi ori de câte ori aceştia nu mai corespund standardelor. Asta înseamnă că aceşti pantofi trebuie să fie înlocuiţi atunci când tălpile se tocesc, când fetele încep să nu mai arate corespunzător sau în momentul în care se lărgesc şi se deformează. Mai ales pantofii pentru atletism sau diverse sporturi de performanţă trebuie să fie înlocuiţi în momentul în care prezintă problemele anterior menţionate pentru că nu vor mai putea fi utilizaţi în mod corect şi pot încurca copilul.

Cât de des se schimbă sandalele

Sandalele pentru copii respecta aceleaşi reguli de la pantofi. Pentru că este vorba despre sandale care au de cele mai multe ori partea din fata decupata, marjă de lungime nu mai este la fel de mare, ceea ce înseamnă că se va vedea mai repede când rămân mici. În momentul în care degetele copilului ies din sandale sau atunci când degetele ajung până la rama sandalei este necesar ca sandalele să fie înlocuite cu modele mai mari.

Înlocuirea botoşeilor de mers prin casă

Botoşeii aderenţi pentru mersul prin casă se vor înlocui foarte des. Este important ca aceştia să îi fie comozi copilului, dar să nu îi iasă din picior, ceea ce înseamnă că în perioadele de creştere aceşti botoşei trebuie să fie schimbaţi frecvent. Din fericire preţul lor nu este unul mare de unde rezultă faptul că nu reprezintă cheltuieli majore pentru părinţi.

Ţinând cont de sfaturile de mai sus veţi reuşi cu siguranţă să schimbaţi pantofii copilului ori de câte ori este necesar astfel încât să puteţi obţine cele mai bune rezultate posibile. De asemenea, recomandarea noastră este să luaţi în calcul şi preferinţele copiilor înainte de a schimba pantofii. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata