Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca o teava inox pentru panouri solare?

Montarea instalatiilor termice presupune si utilizarea produselor si accesoriilor compatibile cu sistemul acesta. Pentru ca este vorba despre un sistem de incalzire a apei vom tine cont si de faptul ca cerintele sunt destul de mari. Pentru tevi, de exemplu, este necesar ca ele sa respecte o serie de conditionari pentru ca rezistenta lor sa ofere o buna functionare a instalatiilor termice.

Pentru toate aceste sisteme de incalzire pe baza panourilor solare se vor utiliza in general produse din categoria tevi din inox izolate pentru panouri solare pe care le poti gasi pe Shop Einstal.

Tipul acesta de teava este special conceput pentru tipul acesta de lucrari pentru ca modul de realizare acopera toate cerintele pe care tevile le implica. Astfel, una dintre cerintele de baza in cazul tipului acesta de lucrari este flexibilitatea. Este foarte important ca tevile sa fie flexibile pentru ca daca vorbim despre conductori duri si lipsiti de elasticitate, acestia au sanse mult mai mari de a se rupe in urma solicitarilor.

Este nevoie ca elementele de genul acesta sa fie flexibile pentru ca doar astfel pot fi preluate mai multe dintre eforturile generate de activitatea prezenta in sistem. De exemplu, trecerea de la temperaturi scazute la temperaturi foarte ridicate si inversul situatiei acesteia duce la intindere si la compresie a materialului din care teava este facuta. Acestea ar trebuie sa fie suficient de flexibile si de elastice pentru a rezista la toate ciclurile de dilatare, chiar daca nu este vorba despre dilatari majore.

Pe de alta parte, elasticitatea face ca tevile sa fie asezate extrem de usor chiar si in locuri mult mai putin accesibile, ceea ce conteaza foarte mult pentru lucrarile de incalzire cu panouri solare.

Un aspect extrem de important se refera la izolatii ale tevilor. Teava inox panouri solare este una dintre cele mai potrivite pentru tipul acesta de lucrari pentru ca izolatia in sine reprezinta o masura de protectie sporita. Atat sistemul de incalzire cat si toti utilizatorii sunt protejati de asemenea de eventualele temperaturi care pot fi foarte ridicate. Datorita izolatiei cu elastomer expandat si cu celule inchise aceste tevi sunt cu mult mai bune decat alte variante.

De retinut este si faptul ca tevile izolate pentru panourile solare pot sa reziste pana la o temperatura de 175 de grade, ceea ce este foarte mult si aceste tevi sunt chiar remarcabile datorita izolatiei care asigura toate aceste caracteristici.

Tevile pentru panourile solare sunt facute pentru a rezista la radiatii UV deoarece in cazul sistemelor pentru incalzire bazate pe panouri expunerea la soare este o conditie importanta. Din motivul acesta tevile sunt protejate pentru a rezista din punctul acesta de vedere.

Toate aceste informatii trebuie sa fie luate in calcul pentru a determina cat de important este ca produsele corecte sa fie utilizate corespunzator in sistem.

Tevile izolate pentru panourile solare nu pot sa fie inlocuite cu alte produse pentru ca sunt special concepute pentru a rezista tuturor solicitarilor sporind rezistenta sistemului in care sunt utilizate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata