Ce semnifică culorile trandafirilor? Citește acest articol și vei afla

https://pixabay.com/ro/illustrations/trandafiri-colaj-de-epoc%C4%83-antic-1770165/

Știi acel moment când vrei să-ți exprimi cât mai frumos sentimentele, dar nu știi ce cuvinte să folosești? Sau când ai greșit și nu știi cum să-ți ceri iertare? În orice moment în care vrei să transmiți sentimente de iubire, recunoștință, apreciere sau vrei să-ți ceri iertare și nu știi ce să spui, florile te ajută să-ți exprimi gândurile.

Trandafirul, una dintre cele mai frumoase flori, dar și cele mai dăruite, te ajută să-ți exprimi sentimentele, în spatele fiecărei culori ale florii stând o semnificație deosebită.

Trandafirii roșii

Trandafirul roșu a fost și va rămâne simbolul iubirii, cel care transmite sentimente puternice de dragoste, dar și pasiune. În funcție de stadiul în care se află trandafirul în momentul dăruirii, aceștia mai au și alte semnificații, spre exemplu bobocul trandafirului roșu transmite faptul că îi apreciezi frumusețea persoanei căreia i-l dăruiești. Trandafirul înflorit transmite pur și simplu „Te iubesc!”, însoțit fiind de multă pasiune.

Trandafirul roșu poate fi dăruit atât la prima întâlnire, la logodnă sau la mulți ani după ce relația a început. Tot timpul va avea același impact deosebit asupra persoanei care îl primește.

Trandafirii galbeni

Culoarea galben este asociată cu gelozia, ceea ce este total greșit întrucât galbenul transmite starea de bine și fericirea. Iar un buchet de trandafiri transmite afecțiune și sentimente de recunoștință. Este trimis de obicei prietenilor mai apropiați pentru a le mulțumi sau pentru a le aduce zâmbetul pe buze.

Trandafirii roz

Se poate spune că rozul înlocuiește pasiunea culorii roșu cu o energie blândă, trandafirul roz transmițând grație, dulceață și energie pozitivă. Are puterea de a  transmite optimismul și ideea că totul va fi bine, instaurând sentimentul de liniște în suflet. Dacă trandafirul are floarea de culoare roz pal, sentimentele transmise vor fi de admirație, în timp ce rozul mai intens transmite recunoștință.

Trandafirii albi

Albul a transmis întotdeauna inocență și puritate, fiind folosit și la naștere pentru sărbătorirea noului născut. De asemenea, miresele își fac buchetul din trandafiri albi sau aleg să facă aranjamentele pentru decor din trandafiri albi, în acest caz albul semnificând unitatea, dar și iubirea profundă. Fiind folosit la sărbătorirea celor mai importante momente din viață, trandafirul alb reprezintă dragostea sinceră și nevinovată.

Trandafirii mov

Culoarea mov este una profundă și transmite sentimente puternice. Trandafirul mov transmite de asemenea, sentimente care au o intensitate ridicată, de exemplu, când te îndrăgostești la prima vedere, dar din păcate sunt sentimente care nu durează pentru totdeauna, rămânând amintiri frumoase.

Trandafirii portocalii

Trandafirul portocaliu este mai rar întâlnit și transmite o pasiune intensă, având aceeași culoare pe care o are și focul. Floarea unui trandafir portocaliu transmite și multă energie datorită culorii vibrante și are puterea de a schimba starea unei persoane, transmițând optimism.

Dacă ești atras de o persoană și nu știi cum să-i spui, un buchet de trandafiri portocalii este cea mai bună alegere, pentru că vor transmite admirația și dorința ta.

Acum că știi ce semnifica culoarea fiecărui trandafir, poți alege cu încredere buchete de trandafiri potrivite pentru ocazii, evenimente sau pentru a face ziua mai bună unei persoane dragi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata