Ceasornicăria Helvetia București oferă service de calitate pentru ceasuri de lux !

Dintotdeauna oamenii au fost de-a dreptul fascinați de timp, pe care au încercat să îl ”stăpânească”, să inventeze ceva care să le dea iluzia că de fapt ei sunt cei care îl contrelează pe acesta. Așa au apărut primele instrumente de măsurare a timpului, care de-a lungul vremurilor au tot evoluat, și o fac și în prezent. Dar, fără îndoială, cel mai important moment în toată această istorie îndelungată l-a reprezentat inventarea ceasornicului. Și de aici, o nouă meserie a apărut: cea de ceasornicar, ”doctorul” ceasurilor.

Timpul este perfect, ceasurile nu!

La fel ca toate mecanismele care au ieșit din mâna omului, întotdeauna a fost nevoie de ceva îmbunătățiri. De aceea, și ceasurile au momentele lor de ”oboseală”, când se impune intervenția unui ceasornicat priceput. Din păcate, în ultimii ani prea puțini au fost cei care au ales să practice această meserie, una destul de dificilă. În prezent, sunt semnale că omul a înțeles că este nevoie de ceva mai mult așa că primele semne, timide deocamdată, că meseria de ceasornicar ar putea să aibă parte de o revenire, au început să-și facă simțită prezența.

Pentru cei care locuiesc în Capitală, și care vor să le ofere o a doua tinerețe instrumentelor de măsurare a timpului pe care le dețin, cea mai bună soluție este să apeleze la ceasornicaria Helvetia Bucuresti, unde pot găsi soluții pentru toate ”problemele de sănătate” cu care se confruntă toate tipurile de ceasuri.

Ceasornicarul de azi, fata de cel din trecut

Desi termenul care desemnează persoana care se ocupă cu reparația ceasurilor a rămas același, meseria a evoluat foarte mult. Este suficient doar să te gândești la tipurile de ceasuri pe care le folosim astăzi și cele pe care le utilizau, de exemplu, părinții noștri. Este o diferență uriașă, nu-i așa? De aceea nu greșim când afirmăm că avem de a face cu o meserie în continuă evoluție. Și chiar dacă sunt destule voci care sunt de părere că meseria de ceasornicar este una pe cale de dispariție, îndrăznim să îl contrazicem: este doar o aparență, pentru că întotdeauna va fi nevoie de cineva de cineva care să repare ceasurile stricate. Iar ca să poți profesa acum, când tehnologia pare că ne-a acaparat aproape în totalitate, este nevoie de multă pricepere și talent.

Cum a aparut meseria de ceasornicar?

Făcând un salt în timp, aflăm că meseria de ceasornicar a apărut în Evul Mediu, când oamenii au început să înțeleagă mai bine necesitatea unui instrument de măsurare a timpului și au făcut tot ce le-a stat în puteri să creeze ceasuri cât mai bune. În acea perioadă, cei care fabricau ceasurile erau și cei care le reparau. Mai întâi treceau printr-o etapă de ucenicie, în care ”furau” meserie de la ceasornicari cu experiență după care, cei mai mulți dintre ei deveneau la rândul lor adevărați maeștri orologeri. Cu timpul însă, meseria de ceasornicar a început să se confunde tot mai mult cu operațiunile referitoare la repararea și întreținerea ceasurilor.

”Doctorii de ceasuri”

În prezent, chiar dacă tehnologia este prezentă la orice pas, multe ceasuri – și în special cele de lux, au nevoie de serviciile unui ceasornicar priceput, care să știe de ce operațiuni de întreținere și reparații au nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. De asemenea, mulți dintre noi avem prin sertare uitate ceasuri vechi, care au aparținut bunicilor noștri, și cărora abia acum le apreciem valoarea, fie ea una sentimentală sau chiar și materială. Și cine ar fi mai indicat decât un ceasornicar care să le ofere acestora o nouă șansă de a ne aduce mai aproape persoane dragi sau vremuri demult trecute?

Meseria de ceasornicar in Romania

Din păcate, în țara noastră meseria de ceasornicar este tratată ca fiind ușor ”prăfuită”. Dacă înainte vreme cei care erau pasionați de orologerie se putea specializa în acest domeniu urmând cursurile Școlii de Ceasornicari de la Arad, acum acest lucru nu mai este posibil. În schimb, în străinătate, a fi ceasornicar reprezintă chiar o mândrie, și este o meserie care este ridicată la rang de artă.

Reguli de intretinere a unui ceas de mana

Nu puțini sunt cei care cheltuie sume mari de bani pentru a-și achiziționa un ceas de mână aparte. De aceea, își doresc ca investiția făcută să fie una cu o durată de viață cât mai mare. De aceea, specialiștii în orologerie le oferă și câteva recomandări despre întreținerea acestor instrumente.

Curatat periodic

Dacă și tu ești genul care porți mereu ceasul la mână, atunci trebuie să știi că acesta are nevoie de o curățare periodică, de preferat cam la trei luni. De asemenea, nu uita că și cureaua are nevoie de un astfel de tratament. Cea din piele se întreține relativ ușor, doar prin ștergerea cu o cârpă uscată, în schimb cea metalică presupune apă caldă, săpun și… o periuță de dinți pentru a curăța bine cureaua.

Verificare la service

Chiar dacă este vorba despre un ceas de la o firmă de prestigiu în domeniu, și pare că funcționează perfect, este nevoie ca la trei anis ă te prezinți la un ceasornicat bun pentru ca acesta să verifice dacă a intervenit pe undeva vreo schimbare. În acest fel, previi eventualele probleme, iar durata de viață a ceasului tău este mult mai mare.

Deși avem telefoane performante care ne arată oricând ora, avem ceasuri digitale, inteligente, cu diferite funcții, frumusețea celui clasic, mecanic, încă nu poate fi înlocuită. De aceea, ai grijă de el, așa cum se cuvine, și nu uita să treci periodic și pe la ceasornicar!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata