Centrala pe peleti sau centrala pe lemne?

12

Indiferent că locuiți la apartament sau la casă, este ideal să aveți o centrală pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă și pentru încălzirea apei menajere. Fie că este vorba despre centrala electrică, centrala pe gaz, centrala pe lemne sau o centrala pe peleti, în funcție de nevoile, preferințele dar și posibilitățile pe care le aveți, centrala este o soluție pentru confortul și sănătatea dumneavoastră!

Dacă pentru cei care locuiesc la bloc lucrurile sunt destul de simple și în general fie aleg să rămână la încălzirea prin termoficare fie aleg de regulă o centrală pe gaz, în cazul celor care locuiesc la casă, în cele mai multe cazuri există situația în care se dezbate subiectul alegerii dintre o centrală pe lemne sau o centrala pe peleti.

Care sunt cele mai importante avantaje ale utilizării unei centrale pe peleti?

  • Costuri avantajoase

Unul dintre cele mai importante aspecte se referă la costuri. În cazul unei centrale pe peleti, atât costul de achiziție al centralei cât și al peleților, este unul redus și poate reprezenta o alternativă foarte avantajoasa în special dacă ne gândim la scumpirile care au avut loc în ultima perioada la gaz sau electricitate. Utilizând o centrala pe peleti, puteți reduce în procente foarte importante costurile lunare pentru încălzirea unei locuințe în comparație cu utilizarea gazului, electricității sau chiar a lemnului. În cazul unei centrale pe lemne, pot fi necesare investiții suplimentare și în amenajarea unei camere speciale pentru aceasta dar și pentru a putea depozita lemnul necesar, cantitate care poate să fie adesea foarte mare. În cazul unei centrale pe peleti, este necesară o investiție mică și din acest punct de vedere, datorită faptului că un termosemineu se poate integra frumos în design-ul unui living, fapt pentru care nu este obligatorie investiția într-o încăpere separată.

  • Caracter ecologic

Deși la prima vedere v-ați putea gândi că arderea oricărui tip de material poluează foarte mult, trebuie menționat faptul că, peleții au un caracter ecologic foarte bun. Peleții sunt de fapt deșeuri lemnoase care au rezultat din tăieri ale lemnului. Acele resturi sunt comprimante ceea ce duce la o densitate energetică excelentă, fapt care rezultă într-un combustibil curat și ecologic, un combustibil care nu se poate compara din acest punct de vedere cu gazul, lemnul sau cărbunele ori arderea petrolului.  Pe lângă faptul că emisiile degajate în urma arderii peleților sunt extrem de mici, cenușa rezultată în urma procesului de ardere se poate utiliza ca îngrășământ natural, fiind bogată în minerale.

  • Autonomie și eficiență a încălzirii ridicată

Atunci când căutăm o centrală termică, bineînțeles că ne gândim și la factorul deranj. În mod sigur, este mult mai confortabilă utilizarea unei centrale termice pe gaz sau electricitate. În cazul peleților este nevoie de un mic spațiu de depozitare al rezervelor astfel încât să nu ajungeți în situația de a rămâne fără apă caldă în locuință. Totuși, cei care utilizează o astfel de centrală, deoarece centrala pe peleti este extrem de populară în zilele noastre, nu găsesc nici un fel de inconvenient. Capacitatea de stocare a unei centrale pe peleți este mare și o reîncărcare durează numai câteva minute. O centrala pe peleti are capacitatea termică necesara pentru a furniza fără probleme toată căldura necesară în locuința dumneavoastră, indiferent de suprafață, bineînțeles cu condiția de a alege o centrală de o anumită capacitate și putere pentru a face față în cazul în care aveți o suprafață a casei foarte mare.

  • Curățenie

Pentru o centrală pe lemne, în mod sigur se va face destul de multă mizerie pe jos. În ceea ce privește peleții, aceștia vin de regulă ambalați în saci de plastic, oferind posibilitatea de a păstra mult mai ușor curățenia. Sunt ușor de depozitat dacă doriți să înmagazinați o cantitate mai mare și nu creează murdărie în nici un fel.

  • Durabilitate

În general, centrala pe peleti are o durată foarte mare de viață. Nu rămâne decât să acționați periodic printr-o curățare și mentenanță periodică și corectă asupra centralei sau a termosemineului, pentru că atât timp cât curățați la timp și peleții sunt de calitate, veți avea parte de căldura necesară, exact cum vă doriți, totul cu cele mai mici costuri.

Unde puteți găsi cea mai bună soluție cu privire la centrale pe peleți?

La numai un simplu click distanță, accesând oferta noastră, puteți descoperi o gamă variată de astfel de centrale sau termoșeminee potrivite pentru diverse dimensiuni de locuințe, totul la un raport calitate – preț foarte avantajos. În plus, puteți găsi și achiziționa separat centrala și toate accesoriile necesare sau puteți achiziționa un kit complet care conține centrala împreună cu accesoriile necesare montajului.

Promovare online realizata de AdSem.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata