Credit IMM online – cea mai nouă finanțare dedicată mediului antreprenorial

17

Una dintre principalele probleme întâmpinate de mediul antreprenorial, firme mici și mijlocii, este inabilitatea de a atrage finanțări. Acest lucru se datorează în principal sistemului bancar, dar și birocrației, care nu contribuie la identificarea unor soluții de finanțare potrivite, rapide și necesare IMM-urilor.

Dacă inițial dezvoltarea aplicațiilor și a internetului au dus la optimizarea și procesarea plăților, a fost inevitabil ca procesele de creditare să rămâne nedezvoltate. Provocarea este însă mai mare, întrucât digitalizarea, în cazul lor, trebuie să țină cont de reglementările stricte din domeniu.

După 9 ani de activitate pe piața împrumuturilor nebancare, IFN Împrumut S.A. a dezvoltat Credit.ro, o soluție nouă de finanțare, online, dedicată mediului antreprenorial, cu capital 100% românesc. Aceasta vine și în contextul în care, în ultima perioadă IFN-urile au devenit un jucător tot mai activ în zona de credite pentru companii.

„Încă de la înfiinţare, ne-am dorit să fim un real sprijin în dezvoltarea celor din comunitatea din care facem parte, să le înţelegem nevoile şi să inovăm în permanenţă – spre a le oferi consultanţă şi servicii financiare uşor de înţeles şi de folosit, dar şi pentru a-i ajuta să îşi atingă potenţialul maxim. Ne dorim să ne diferenţiem puţin de IFN-urile clasice şi să devenim primul fintech din România specializat în acordare de credite”, spun consultanții instituției.

Astfel, a fost inițiată dezvoltarea unei platforme pentru acordarea de credite nebancare online, care acoperă nevoile acestui sector – de la Business Intelligence, Self Service, Cost Control, colectarea debitelor, administrarea creditelor, administrarea numerarului, AML, Document Management, rapoarte statutare, raportări operaţiuni cu numerar, până la raportare către Banca Naţională.

Credite persoane juridice pentru orice nevoi și afacere, în 24 de ore

Prin intermediul credit.ro, persoanele juridice au deschidere la multiple opțiuni de finanțare, precum linii de credit, scontări, factoring, scrisori de garanție, credite cu garanție imobiliară. Diferite în esență, toate acestea au însă câteva lucruri în comun: rapiditatea de acordare și transparența de care au parte beneficiarii.

Cei aflați în căutarea unei finanțări pentru afacerea lor pot da uitării, astfel, serviciile anevoioase și birocratice ale băncilor. Prin intermediul credit.ro, ei pot ști în maximum 10 minute ce împrumut este potrivit contextului lor, dar și dacă se califică pentru obținerea lui. Iar dacă răspunsul este favorabil, primesc împrumutul în 24 de ore. Astfel, ei pot debloca lichiditățile, își pot asigura participarea la licitații, sau chiar încasa înainte de scadență. Toate serviciile de credit IMM au fost gândite să necesite o singură deplasare la sediul IFN -ului, pentru a le oferi clienților mai mult timp pe care să îl dedice afacerii lor, nu în sala de așteptare, în fața unui consultant bancar.

“Am fost plăcut surprins de cât de bine sunt puse la punct procesele și relația cu clienții, atât pentru obținerea unei finanțări, cât și ulterior. Un nivel de comunicare dedicat, eficient, și întotdeauna deschiși să ofere sfaturi personalizate nevoilor tale, pentru a te ajuta pe deplin”, declară unul dintre antreprenorii care au apelat la serviciile credit.ro.

Capital 100% românesc

“Antreprenorii români trebuie să aibă o șansă de dezvoltare cu capital intern”, sunt de părere reprezentanții credit.ro. Încă din 2009, de la înființare, grupul de firme IFN Împrumut S.A. și-a propus ca activitatea să se desfășoare cu capital 100% românesc, cât și să constituie un sprijin pentru mediul de afaceri din teritoriu.

“Ne-am început activitatea în plină criză, fiind martori la decăderea unor companii mari. Am fost alături de mulți antreprenori. Martori la eșecuri, dar și un ajutor în resuscitarea unor afaceri. Doar împreună putem avea un mediu de afaceri sănătos”, mai spune echipa de consultanți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata