Cum alegi agenția de pompe funebre potrivită pentru repatrierea celor decedați?

Moartea este un eveniment dificil pentru oricine. Indiferent de locul, data și circumstanțele în care decesul a avut loc, pentru familie și prieteni niciodată nu este simplu când sufletul cuiva drag își ia rămas bun de la această lume. Cu toate acestea, unele scenarii sunt chiar mai complicate decât altele. Dacă în cazul decesului în țară familia are mai mult răgaz la dispoziție pentru a-și limpezi mintea și a găsi o agenție de pompe funebre cu care să colaboreze pentru înfăptuirea înmormântării sau incinerării, atunci când cineva își pierde viața departe de granițele patriei, tot procesul trebuie derulat pe repede înainte.

 

După deces, trupul rămas în urmă al persoanei care și-a pierdut viața trebuie dus la cea mai apropiată morgă, unde va avea loc și îmbălsămarea. În tot acest timp, de la aflarea veștii, pentru a-l putea aduce înapoi acasă pe cel pierdut, familia trebuie să facă demersurile pentru întocmirea actelor de deces și repatriere. Dar fiind vorba de un proces foarte complicat, mai ales ținându-se cont și de contextul emoțional, se recomandă colaborarea cu o agenție de pompe funebre specializată în servicii de repatriere decedați.

 

Ce criterii trebuie să îndeplinească o agenție de pompe funebre potrivită pentru repatrierea persoanelor decedate?

 

#1 Să aibă experiență

 

După survenirea decesului, sunt necesare o mulțime de acte speciale pentru repatrierea unui cetățean român. În primul rând, trebuie anunțate autoritățile locale din țara în care decesul a avut loc și apoi, de la Ambasada sau Consultatul Român de pe teritoriul țării respective trebuie eliberat un certificat de deces și un pașaport mortuar. Toate aceste demersuri se fac contra cronometru și nu sunt posibile decât unei agenții de pompe funebre care cunoaște legislația în vigoare din țara în care a avut loc decesul.

 

#2 Să aibă conexiuni

 

Este mult mai simplu când apelezi la o agenție de pompe funebre care merge exact la țintă acolo unde este necesar pentru întocmirea actelor de repatriere. www.funerare-ieftine.ro de exemplu, este agenția perfectă la care să apelezi atunci când ai de-a face cu un deces al unei persoane apropiate în țări din Europa sau în Statele Unite ale Americii. Fiecare țară are propria legislație ce trebuie respectată cu privire la decesul unei persoane străine și din acest motiv, o agenție de pompe funebre care cunoaște toate aceste detalii este foarte importantă în astfel de scenarii.

 

#3 Să dețină mijloace de transport omologat

 

Transportul persoanelor decedate se poate face ori pe cale aeriană, ori cu autoturisme omologate. Dacă este vorba de o țară aproape de România, unde se poate ajunge cu mașina, transportul trupului celui drag poate fi mai ieftin și mai rapid dacă se folosește un autoturism. De aceea, și din acest motiv este mai bine să colaborați cu o agenție de pompe funebre specializată în servicii de repatriere decedați, decât la una care are experiență doar pe plan local, în România.

 

#4 Să ofere suport și consultanță

 

Dacă nu ați mai trecut printr-o astfel de experiență, este normal să nu cunoașteți procedurile de repatriere ale celor decedați în străinătate și în plus, nimeni nu vă poate acuza pentru faptul că nu v-ați informat în prealabil în legătură cu o astfel de situație. Deși face parte din viață, moartea este un scenariu extraordinar la care nu ne așteptăm, mai ales în cazul unei persoane tinere și puternice care locuiește pe cont propriu în străinătate. De aceea, în cazul în care se întâmplă un astfel de necaz și aveți nelămuriri în legătură cu întregul proces, nu ezitați să puneți întrebări agenției de pompe funebre deoarece specialiștii adevărați cu siguranță vor fi capabili să vă raspundă.

 

#5 Să pună la dispoziția clienților o cotație de preț corectă

 

Pentru repartierea unei persoane decedate există o mulțime de costuri care trebuie suportate de familie. O astfel de operațiune nu este chiar ieftină, iar tariful diferă mult și în funcție de țara în care a avut loc decesul. Însă indiferent de situația cu care vă confruntați, o agenție de pompe funebre care a rezolvat zeci sau chiar sute de cazuri similare, este capabilă să prevadă eventualele costuri suplimentare și să-și informeze clienții în legătură cu suma maximă la care ar trebui să se aștepte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata