Cum alegi o cremă de protecție solară pentru copii

Expunerea la soare favorizează absorbția vitaminei D la nivelul oaselor. Din acest motiv, specialiștii ne recomandă să stăm la soare zilnic, pentru aproximativ 10-15 minute. Desigur, soarele este benefic și pentru copii, însă și în cazul lor, expunerea la razele UV trebuie să aibă loc în anumite condiții pentru a nu afecta pielea. 

Una dintre condițiile expunerii responsabile la soare constă în folosirea unei creme cu factor de protecție. Iată cum alegi un astfel de produs atunci când acesta este dedicat micuților:

Ce ingrediente ar trebui să aibă o loțiune de protecție solară pentru copii?

 

Majoritatea cremelor de plajă pentru cei mici sunt special concepute pentru pielea lor sensibilă. În general, astfel de produse sunt obținute din ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de jojoba, untul de shea, mușețelul, uleiul de nucă de cocos. De asemenea, oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt alte două ingrediente menționate frecvent pe eticheta cremelor cu factor de protecție destinate copiilor. Acestea nu pătrund în piele, ci o protejează creând o peliculă protectoare la suprafața sa. 

Foarte important este ca, pentru cei mici, să alegem întotdeauna creme de protecție solară fără parfum și fără parabeni. Motivul? Ingredientele care fac parte din această categorie pot declanșa iritații, alergii, dermatite și alte boli de piele. 

 

Cum alegem factorul de protecție solară pentru pielea micuților?

 

SPF-ul reprezintă unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care trebuie să alegem o loțiune de protecție solară. În cazul micuților, medicii recomandă produsele cu SPF 50, care sunt indicate mai ales în cazul bebelușilor, care au o pielea foarte sensibilă. 

Totodată, atunci când alegi loțiunea de plajă pentru cel mic, nu uita să verifici dacă crema respectivă oferă protecție cu spectru larg. Razele ultraviolete se clasifică în UVA și UVB, iar loțiunea cu SPF trebuie să asigure protecție împotriva ambelor tipuri. 

Nu în ultimul rând, alege pentru copii o cremă de soare rezistentă la apă. Astfel, prichindeii vor fi protejați de razele soarelui chiar și după ce merg în apă. 

 

Sfaturi utile pentru protecția solară a copiilor

 

  • În cazul copiilor, aplică loțiunea de plajă cu aproximativ 15 minute înainte de expunerea la soare. 
  • Evită băile de soare în intervalul orar 11:00-16:00, atunci când cantitatea și intensitatea radiațiilor UV sunt ridicate.
  • În completarea acțiunii cremei cu factor de protecție, asigură-i micuțului și alte metode de a combate acțiunea nocivă a expunerii îndelungate la soare. Folosește pălăria de soare, ochelarii de soare și ai grijă să ai la îndemână o umbrelă. 
  • Buzele nu conțin melanocite, motiv pentru care le poți aplica micuților un balsam de buze cu SPF 50. 

Protecția solară este la fel de importantă și în cazul adulților și al copiilor. În plus, folosirea unei creme dedicate pentru a combate efectele razelor UV este necesară indiferent de sezonul în care ne aflăm. 

Pentru a beneficia de proprietățile pe care soarele le are pentru organismul nostru, sunt suficiente 15 minute de expunere zilnic, atunci când soarele nu este foarte puternic. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata