Cum îţi alegi cei mai buni pantaloni de lucru !

Fie că lucrezi în domeniul construcţiilor, fie că ai un alt job care implică purtarea unui echipament de protecţie sau pur şi simplu ai o pasiune care necesită haine de lucru, atunci trebuie neapărat să citeşti în continuare. Căci cu siguranţă te vom ajuta să îţi cumperi cei mai buni pantaloni de lucru.

Dar să începem cu începutul şi să lămurim despre ce vorbim atunci când ne referim la îmbrăcăminte şi echipamente de protecţie. Ei bine îmbrăcămintea şi echipamentele de protecţie pot avea diferite forme, spre exemplu, ne putem referi la dopuri de urechi, uniforme, îmbrăcăminte pentru vreme nefavorabilă, echipamente de monitorizare a gazelor, ghete impermeabile, echipamente sportive, ghete pentru şantierele de construcţii, căşti şi ochelari de protecţie şi chiar mănuşi şi şosete speciale. Dar în materialul de astăzi ne vom concentra atenţia pe un singur lucru, şi anume pe pantalonii de lucru.

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când achiziţionezi o pereche de pantaloni care să fie potriviţi pentru lucru.

 1. Verifică cu atenţie nivelul de protecţie pe care îl asigura şi bineînţeles la ce sunt şi la ce nu sunt rezistente, mai precis pe piaţa vei găsi pantaloni rezistenţi la:
 • Căldura şi flăcări;
 • Frig;
 • Ploaie;
 • Radiaţii şi explozii;
 • Materiale de lucru care pot fi spre exemplu, toxice sau iritante.
 • Murdărie, praf şi alte substanţe asemănătoare.

Prin urmare, trebuie să te asiguri că corespund nevoilor tale. De cele mai multe cele de mai sus se regăsesc în descrierea produsului (dacă vorbim de site-urile online) sau pe etichetă produsului. Spre exemplu, dacă ne dorim o pereche de pantaloni care să ne protejeze de apă – atunci vom căuta o pereche de pantaloni impermeabili. Dacă ne dorim o pereche de pantaloni care să protejeze de frig vom ne vom uita după căptuşeala şi materialul din care ei sunt confecţionaţi. De asemenea, nu uita să verifici şi perioada pe care o acoperă. Spre exemplu unele produse nu te mai protejează de apă după 4 ore de utilizare. Acest aspect este foarte important atunci când lucrezi în condiţii speciale o perioadă mai mare de timp.

 1. Ergonomicitatea pe care aceştia o oferă – în cazul în care activitatea ta implică mişcări rapide şi complexe atunci ai nevoie de o pereche de pantaloni care să îţi permită să le execuţi, mai precis ai nevoie de un produs, conceput pentru mișcare. Mai precis ai nevoie de o pereche de pantaloni care să te susțină, să asiste și să ţi se potrivească în toate pozițiile corpului. În general, materiale extensibile sunt cele care îţi vor acorda o flexibilitate şi o libertate de mişcare extraordinare. De asemenea, acestea sunt de cele mai multe ori moi şi confortabile.
 2. Confortul oferit ca şi în cazul hainelor normale, nici hainele de lucru nu pot fi toate confortabile. Prin urmare dacă petreci o perioadă mare de timp îmbrăcat cu respectiva pereche de pantaloni, ar trebui să te asiguri că este cât de cât confortabilă. Bineînţeles, uneori trebuie să avem în vedere siguranţa noastră şi mai poi confortul.
 3. Alege materiale care îi permite corpului tău să respire – acest lucru este important mai ales în cazul îmbrăcămintei impermeabila sau hidrofuga şi mai ales dacă obişnuieşti să transpiri în timp ce lucrezi în medii reci. Astfel, dacă nu există nici un mod prin care să scapi de umezeală obţinută prin transpiraţie, te vei expune unui risc destul de mare, mai precis hainele vor rămâne umede, iar în timp se vor raci, lucru care după o perioadă de lung va duce la îngheţ. În acest caz este recomandat să alegi haine care îi permit corpului să respire, să absoarbă umiditatea şi să se usuce într-un timp cât mai scurt.
 4. Greutatea pe care o au – dacă vorbim de joburi care implică şi cărarea unor altor obiecte sau parcurgerea unor distanţe lungi şi epuizante din punct de vedere fizic, atunci echipamentul de lucru, inclusiv pantalonii, trebuie să aibă o greutate cât mai mică.
 5. Buzunarele disponibile – buzunarele sunt importunate, astfel poţi căra după tine tot ce ai nevoie. Practic vei putea avea mâinile libere.

Nu vom discuta în acest material şi despre preţul pe care ar trebui să îl aibe o pereche de pantaloni de lucru, pentru că sunt o mulţime de variante pe piaţă, în funcţie de pericolul la care te vei expune. Prin urmare şi preţurile sunt foarte diferite. Dar nu uita că atunci când cumperi un echipament de protecţie să ai în vedere faptul că siguranţă şi sănătatea ta sunt mult mai importante decât economiile pe care le-ai putea face. atunci când cumperi un echipament de protecţie.

De asemenea, după ce ai cumpărat un echipament de protecţie sau chiar doar o pereche de pantaloni special pentru lucru, nu uita că la intervale regulate de timp trebuie să verifici şi starea acestora, să nu aibă rupturi sau alte defecte care să le scadă gradul de protecţie pe care ţi-l oferă. În acest caz este extrem de important să cumperi o nouă pereche.

Echipamentele de protecţie trebuie utilizate în mod corect, curăţate şiş palate conform instrucţiunilor oferite de producător, dar şi depozitate în mod adecvat.

Pantalonii de lucru sunt extrem de important, prin urmare alege perechea care satisface cel mai bine cerinţele jobului sau pasiuni tale, dar care sunt în acelaşi timp confortabili. Nu uita că este important să alegi siguranţă înaintea modei sau a confortului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata