Cum recunoastem o firma de pompe funebre care ofera servicii funerare complete?

15

Atunci cand viata ne pune la grea incercare, precum momentele pierderii unei persoane dragi, este important sa avem alaturi de noi oamenii si serviciile potrivite care ne pot ajuta sa trecem mai usor peste aceste clipe. Chiar daca prietenii sau rudele ne sunt aproape, uneori este nevoie de o firma de pompe funebre, care cunoaste in detaliu legislatia si ne poate oferi astfel de servicii funerare complete pentru cel plecat dintre noi.

De aceea, imediat ce s-a petrecut decesul, este important sa apelam cat mai repede la o firma de servicii funerare complete din proximitate, precum Funerarii Bucuresti care sa vina in ajutor, cu empatie si profesionalism, atat pentru demararea procedurilor legale, cat si pentru cele traditionale.

servicii funerare complete

Prin urmare, daca persoana trecuta in nefiinta era pensionata, va trebui sa ii inmanati talonul de pensie reprezentantului firmei care se va ocupa de toate formalitatile, impreuna cu o cerere si o dovada a legaturii de rudenie cu persoana decedata. Astfel, poate fi obtinut rapid ajutorul de deces, o suma de bani care acopera o mare parte din cheltuielile de inmormantare. Alte sarcini pe care agentul de la casa de pompe funebre le va indeplini includ:

– constatarea decesului la locul producerii sale de catre un cadru medical specializat, pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare complete;

– declararea decesului si obtinerea unui certificat care sa ateste acest lucru (necesar pentru obtinerea ajutorului de deces);

– obtinerea avizelor necesare de la Procuratura, SANEPID etc;

– intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare;

– realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare (acolo unde este cazul);

– obtinerea locului de veci si reconditionarea acestuia;

In anumite cazuri speciale, se face si intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere.

Desigur, alaturi de serviciile mai sus-mentionate, firma de pompe funebre va poate oferi si pachete complete pentru inmormantare, care contin lucrurile traditionale necesare pentru a-i cinsti amintirea celui plecat in lumea celor drepti:

– sicrie traditionale sau de lux, accesorii si garnituri corespunzatoare;

– cruci din marmura, lemn, fier sau granit;

– coroane, jerbe, buchete sau alte aranjamente florale, la sugestia dumneavoastra;

– monumente funerare, urne si felinare ornamentale;

– catafalc cu lumini, capac frigorific.

De asemenea, firma de servicii funerare complete va include pe lista sarcinilor si procedurile delicate, dar care trebuie duse la bun sfarsit, precum spalarea persoanei defuncte, toaletarea, imbalsamarea, asezarea in sicriu, dar si transportul si manipularea sicriului, intai la capela si apoi la cimitir. In mod normal, dupa inmormantare va avea loc o pomana, motiv pentru care firma de pompe funebre va va pune la dispozitie si urmatoarele produse necesare:

– prosoape, batiste, esarfe;

– coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de dulce sau de post;

– lumanari, candele etc.

In plus, casa de pompe funebre va pune la dispozitie si sala de mese proprie, pentru a-l pomeni cu cinste pe cel plecat dintre noi.

Acesta este motivul pentru care, in aceste clipe grele, puteti conta pe o firma de servicii funerare complete, care detine experienta necesara pentru a organiza o inmormantare demna de memoria persoanei defuncte. Astfel, lasand grijile si greutatile pe umerii echipei din cadrul firmei specializate, veti putea fi alaturi de cei dragi in aceste momente grele, cand au nevoie cel mai mult de dumneavoastra!

Articol realizat de iAgency.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata