Cum să investeşti eficient în achiziţionarea unei maşini Opel

Indiferent de regimul în care o vei utiliza, achiziţia unei maşini este o investiţie pe care ţi-o doreşti cât mai rentabilă. De foarte multe ori, în ţara noastră maşina personală serveşte atât nevoile familiei, cât şi intereselor de serviciu. O marcă populară, de care românii se declară mulţumiţi atât în variantă nouă, cât şi în oferta de maşini rulate, este Opel, în special datorită raportului avantajos dintre preţul plătit şi calitatea oferită. Iată câteva sfaturi pentru a investi eficient în achiziţia unui automobil marca Opel.

În funcţie de buget: nou sau rulat

Preţul este principalul criteriu de achiziţie în cele mai multe domenii de activitate. În linii mari, ai două opţiuni: maşină nouă sau second hand. Automobilele noi au un cost pe măsură, însă îţi oferă linişte cu privire la întreţinere. Pe parcursul a câţiva ani sau pentru un număr considerabil de kilometri, îţi revine doar sarcina reviziilor periodice de înlocuire a componentelor. Restul sunt acoperite de garanţie. Dacă ai şi poliţă casco, te eliberezi de orice grijă. Atunci când nu poţi acoperi întreaga sumă de la început, poţi apela la o variantă de leasing, credit auto sau de nevoi personale, pentru eşalonarea plăţii. Varianta a doua este să cumperi o maşină la mâna a doua. Oferta este cel puţin la fel de generoasă ca piaţa vehiculelor noi. Chiar şi dealerii vând maşini rulate, pentru care oferă până la 2 ani de garanţie. Pe lângă aceştia ai la dispoziţie o mulţime de parcuri auto sau de proprietari care vând direct, atât în ţară, cât şi în Europa. Pe lângă costul evident mai mic la achiziţie, ai şi avantajul întreţinerii maşinii pe cont propriu, în orice service sau atelier auto. În ceea ce priveşte furnizarea de piese de schimb, poţi apela la parcuri de dezmembrări maşini Opel, în variantă fizică sau online, unde găseşti chiar şi componente originale, în stare foarte bună de funcţionare, la preţuri de dumping.

Alege modelul potrivit

După ce te-ai hotărât ce te avantajează mai mult între o maşină nouă şi una rulată, este momentul să decizi asupra clasei. Gama Opel acoperă aproape toate nevoile de familie sau business. În funcţie de numărul pasagerilor, de kilometrii pe care îi vei parcurge şi de infrastructura pe care vei circula poţi alege un autoturism cu 5 sau 7 locuri, un monovolum, crossover, SUV sau o autoutilitară. Motorizarea depinde tot de regimul de exploatare a maşinii. Motoarele mici pe benzină sunt ideale pentru deplasări urbane, cele diesel se comportă foarte bine la drum întins. Producătorul german acoperă foarte bine şi segmentele de piaţă prietenoase cu mediul înconjurător, în special prin motorizări Plug In şi Hybrid.

Cumpără maşina pe care ţi-o permiţi

Pentru o investiţie eficientă nu trebuie să iei în calcul doar costul de achiziţie. Când cumperi o maşină, gândeşte-te şi la cheltuielile curente cu taxele, carburantul, reviziile periodice şi reparaţiile. Abia atunci vei avea o imagine de ansamblu cu privire la influenţa acestei maşini asupra bugetului tău. Ţine cont în primul rând de destinaţia automobilului şi nu te arunca la o clasă, motorizare sau echipare pe care nu ţi-o permiţi.

Testează înainte

După tot efortul de documentare fizic, online şi în grupul de prieteni, verdictul achiziţiei unei maşini îl poţi avea numai după o experienţă la volan. Indiferent că alegi varianta nouă sau second hand, de la un dealer sau persoană fizică, solicită un drive test. Aşa vei vedea cum te simţi la volan, cum reacţionează maşina în trafic şi dacă este ceea ce-ţi doreşti. Ţine cont de faptul că orice maşină este o investiţie şi îţi doreşti siguranţă şi linişte în timpul deplasărilor.

Datorită experienţei clienţilor mulţumiţi de-a lungul anilor, producătorul german Opel se bucură de popularitate în ţara noastră. Dacă în gama lor de vehicule se numără un model pe care ţi-l doreşti, ţine cont de sfaturile de mai sus pentru a investi eficient banii tăi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata