Filtre cu nisip – produse esentiale pentru piscina ta !

Ai deja o piscină, așa că nu trebuie să îți mai reamintim cât de importantă este menținerea apei curate și lipsită de germeni și bacterii. Dar, pentru ca acest lucru să fie bine îndeplinit, ai nevoie de un accesoriu care nu trebuie să îți lipsească: un filtru de nisip. Alături de alte echipamente, precum skimmer-ul și curățătorul de piscină, un filtru de piscină este acea piesă care nu are voie să îți lipsească pentru o apă curată în piscina ta. De aceea, venim cu câteva informații care să îți vină în ajutor.

Cum alegi cel mai bun filtru de nisip

La o simplă căutare pe internet sau în magazinele de specialitate, observi destul de rapid că ai de a face cu o ofertă destul de generoasă pentru filtre cu nisip, așa că nu știi care ar fi cel mai bun pentru piscina casei tale. Pentru o alegere corectă, trebuie să se calculeze volumul de apă și rata de curgere a acesteia. De regulă, un ciclu complet durează aproximativ 8 ore. După ce ai aflat rezultatul, achiziționează un filtru cu o capacitate puțin mai mare decât cea de care ai nevoie, și nu uita să schimbi regulat nisipul din filtrul tău.

Ce tip de nisip se folosește

Fără îndoială că, în calitatea ta de posesor de piscină, te-ai întrebat ce fel de nisip se folosește la aceste filtre. Este vorba despre unul fabricat special pentru acest echipament al sistemului de curățare a piscinei, din siliciu, care este recunoscut pentru faptul că nu se corodează ușor, este foarte greu și nu se dizolvă în apă. Toate acestea la un loc îl fac să fie sistemul perfect prin care poți să îți păstrezi apa din piscină curată.

Cum se curăță filtrul

Pentru ca funcția pentru care a fost creat filtrul să fie îndeplinită în cele mai bune condiții, este nevoie de o întreținere periodic. Nu-ți face griji, nu este ceva complicat, trebuie doar să speli rezervorul și bazinul. Nu există o anumită periodicitate în această operațiune, dar în niciun caz nu trebuie să uiți de ea.

Citeste si:  5 tendinţe minimaliste de amenajare a băii în 2019

Criterii după care alegi un filtru bun pentru piscina ta

Înainte de a trece propriu-zis la achiziționarea unui astfel de filtru, trebuie să ții cont de anumite recomandări ale specialiștilor, pe care ți le prezentăm și noi, pentru a-ți face alegerea mai ușoară.

Tipul de piscină

În afară de buget – principalul criteriu după care se bazează toată lumea atunci când cumpără un filtru, trebuie să știi tipul de piscină unde urmează să fie montat. În cazul celor rezidențiale, cele cu un diametru cuprins între 12 și 24 de cm sunt perfecte. Dacă avem de a face cu o piscină gonflabilă, atunci filtrul pe care îl alegi poate avea și o capacitate mai mică.

Ușor de asamblat

Dacă nu cumva ești un expert în domeniu, atunci alege un tip de filtru ușor de asamblat. Ce-i drept, cele mai multe astfel de echipamente nu sunt chiar atât de dificil de pus la punct, pentru că necesită doar conectarea tuburilor, astfel încât acestea să nu piardă apă. Evident, mai este vorba și de conectarea la priză. Cu toate acestea, există și modele ceva mai complicate, pentru care ar fi bine să apelezi la un specialist. Dar, de regulă, când vine vorba despre piscina personală, filtrele pe care le ai la dispoziție sunt ușor de asamblat.

Întreținerea filtrelor

Și în cazul filtrelor de nisip, întreținerea în mod corect a acestora va duce la o eficiență sporită. Evident, se ține cont și de locul unde este amplasată piscina. Dacă este într-o zonă plină de verdeață, nisip sau arbori, filtrele trebuie curățate mult mai des, deoarece particulele de murdărie mai mari ajung mai ușor la filtre. Din fericire, acest tip de echipamente nu necesită operațiuni chiar atât de complicate precum alte filtre, și aceasta nu este decât în avantajul tău. Nu este nevoie să schimbi nisipul în fiecare an, iar manometrul intern este cel care te va ”anunța” când trebuie să întreții piscina. Cât despre curățarea filtrului, te poți ajuta de furtunul cu apă și … gata, treaba s-a încheiat cu bine.

Citeste si:  Top 3 ținute pentru petrecerea de Crăciun

Volumul de apa

Atunci când vrei să alegi un filtru bun pentru piscina ta, trebuie să știi și volumul de apă din ea. Nu este deloc complicat să îl calculezi, iar dacă nu știi, îți oferim noi formula de care ai nevoie: înmulțește lungimea cu lățimea și adâncimea medie și ai obținut datele de care aveai nevoie. Prezintă-i aceste date specialistului care lucrează la un magazin care comercializează echipamente pentru piscină, și acesta va ști care este filtrul potrivit pentru tine, dar și pompa de care ai nevoie. De asemenea, dacă nu vrei să te complici prea mult cu astfel de calcule, apelează la profesioniști, care vor veni la fața locului și îți vor prezenta cea mai bună variantă pentru tine.

După cum observi, nu este deloc greu să găsești acel filtru de nisip potrivit pentru piscina ta. Trebuie doar să nu te grăbești, să analizezi bine situația, pentru că nu este acel accesoriu pe care să îl poți înlocui rapid și cu puțini bani. Piscina este oaza ta de relaxare, unde îți încarci bateriile pentru o nouă zi, unde îi poți învăța pe cei mici să înoate, tu să faci mai multă mișcare sau locul în jurul căruia să organizezi o petrecere cu prietenii. Așa că ai nevoie de o piscină cu apă mereu curată și lipsită de impurități, prin urmare nu alege filtrul pentru aceasta chiar la întâmplare!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner