#Huawei – „Conectarea tuturor europenilor este esențială pentru redresarea UE”

Îmbunătățirea conectivității în zonele rurale este vitală pentru a asigura tuturor europenilor condiții de concurență echitabile în ceea ce privește locurile de muncă, accesul pe piață, educația și echilibrul dintre viața profesională și cea privată, scrie Abraham Liu (foto, mai jos) la conferința Connectivity & Social Progress din Sofia, capitala Bulgariei.

„Recuperarea din pandemia Covid-19 nu ar trebui să lase pe nimeni în urmă”, a declarat Liu, reprezentantul principal al Huawei în instituțiile UE și vicepreședinte al Regiunii Europene, participând la un panel alături de reprezentanții la nivel înalt ai UE.

„Conectarea zonelor rurale ale Europei, în special a celor care suferă de depopulare, este acum o nevoie mai presantă ca niciodată. Huawei dorește să ajute Europa să depășească decalajul digital rural-urban, astfel încât realitatea post-Covid să poată fi una cu adevărat incluzivă”, a spus Liu.

Conferința, „Connectivity & Social Progress: Digital Resilience for Remote Areas”, a fost organizată de platforma media Euractiv, cu sprijinul Huawei. Participanții au discutat despre modul în care conectivitatea la Internet poate ajuta zonele îndepărtate să abordeze depopularea și să stimuleze creșterea economică și ocuparea forței de muncă în țări precum Bulgaria și România.

„Vom face tot posibilul pentru a aduce conectivitate în fiecare sat. Trebuie să ne unim forțele cu partenerii, inclusiv cu companiile private și cu guvernele naționale și regionale pentru a realiza acest lucru”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica.

„Dacă am învățat o lecție din pandemie, este că ar trebui să investim masiv în digitalizare, în special în sectorul public (…) și în ceea ce privește educația”, a declarat Ministrul Bulgar al Muncii și Politicii Sociale, Denitsa Sacheva.

„Inovarea devine cu adevărat utilă și are un impact semnificativ asupra vieții oamenilor atunci când reușește să abordeze aspectele sociale: gândiți-vă la inovațiile în predare și învățare online. (…) În acest sens, pandemia ne-a arătat că tehnologia este vitală pentru societățile noastre”, a declarat Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru dezvoltare regională.

„Aducerea conectivității și a serviciilor publice online în zonele rurale ar trebui să fie un indicator-cheie atunci când Comisia evaluează planurile naționale de redresare”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European, Cristian Ghinea, deputat în Parlamentul European, europarlamentarul Cristian Ghinea.

„În 2020, ‘decalaj digital’ înseamnă ‘decalaj de oportunitate’. Fiecare zi pe care regiunile Europei o petrec fără 5G este o zi cu oportunități ratate. Acest lucru este deosebit de important pentru regiunile afectate de depopulare și de alte provocări demografice și economice. Huawei este hotărâtă să ajute Europa să depășească decalajul rural-urban și să îmbrățișeze pe deplin era digitală într-un mod accesibil, durabil și incluziv – așa a făcut-o în ultimii 20 de ani, a declarat Abraham Liu.

Sursa: https://www.eureporter.co/frontpage/2020/09/10/huawei-connecting-all-europeans-is-crucial-for-eu-recovery/

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata