Dacă CE taie finanţarea, nu va mai exista un pod între Calafat şi Vidin

18

Dacă Executivul comunitar acceptă solicitarea Bulgariei şi a României de a prelungi memorandumul de finanţare a proiectului pentru podul Calafat-Vidin, atunci podul va deveni o realitate, însă dacă nu acceptă, nu va mai exista nici un pod, deoarece nu sunt bani la buget pentru a-l finanţa, a spus premierul bulgar Boiko Borisov, în cadrul unei conferinţe comune la Sofia, cu omologul său român Emil Boc.

”Sperăm că Bruxelles va ţine seama de faptul că în România şi Bulgaria sunt două guverne noi, care nu poartă nicio vină pentru ceea ce au făcut cele dinaintea lor. Sperăm că vor continua termenii de absorbire a banilor, pentru că noi nu avem bani la buget pentru podul Calafat-Vidin”, a subliniat Borisov.
În cadrul întâlnirii pe care au avut-o vineri, la Sofia, prim-ministrul României, Emil Boc, şi cel al Bulgariei, Boiko Borisov, au discutat şi despre construcţia unor alte poduri peste Dunăre după terminarea celui între Calafat şi Vidin, au anunţat cei doi.

”La Budapesta, de unde venim cu domnul Boc, sunt nouă poduri peste Dunăre, iar pe tot parcursul frontierei comune între cele două ţări, există unul singur şi acela într-o stare foarte proastă”, a mai arătat Borisov. Cei doi au spus că experţii urmează să stabilească posibilităţile pentru construirea de noi poduri la Călăraşi-Silistra sau Bechet-Oreahova şi să discute şi despre construirea a două hidrocentrale pe Dunăre.

Un alt subiect în discuţiile între cei doi au fost taxele percepute pentru trecerea podului Giurgiu-Ruse. Premierul Borisov a spus că vor avea loc discuţii despre diminuarea valorii acestor taxe şi chiar despre renunţarea la ele. Premierul român, Emil Boc, a evitat să răspundă unei întrebări venită din partea ziariştilor bulgari despre poziţia României faţă de proiectul Belene, spunând că aceste probleme trebuie lăsate pe seama specialiştilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata