Orașe cu o istorie bogată și o arhitectură deosebită în care e o plăcere să locuiești

Cumpărarea unui locuințe este o decizie care îți poate afecta viitorul, iar alegerea imobilului și a orașului în care să trăiești nu este o hotărâre pe care să o iei fără o analiză amănunțită a pieței și fără un plan bine structurat.

Când cumperi o locuință este esențial să iei în calcul planurile de viitor, deoarece, fiind o investiție serioasă, este vital ca aceasta să fie potrivită pentru tine și peste cinci sau zece ani. Cu toate acestea, principalul factor de care este bine să ții cont, când iei o decizie financiară atât de importantă, este bugetul la momentul de față. Să cumperi o locuință mai scumpă decât îți poți permite îți poate da peste cap veniturile și ai putea ajunge în situația în care să fii nevoit să renunți la ea.

Totodată, când achiziționezi o casă, este bine să iei în calcul și planurile profesionale. În ultima perioadă, cei mai mulți angajați își desfășoară munca remote, astfel că, dacă te numeri printre aceștia, nu mai ești obligat să locuiești în orașul în care compania își are sediul și poți alege o localitate mai puțin poluată, cu costuri mai mici de viață sau cu mai multe oportunități de petrecere a timpului liber.

Pe de altă parte, când achiziționezi o casă este bine să ții cont și de dorințele tale personale, astfel încât să alegi tipul de locuință potrivit nevoilor tale: fie că e vorba de un studio sau un apartament cu două camere (dacă locuiești singur ori în cuplu), ori o casă cu grădină (dacă sunt în plan copiii).

Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva orașe cu o istorie bogată și o arhitectură deosebită în care e o plăcere să locuiești:

Iași

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, cu o bogată istorie culturală, este Iașiul. Acesta se află și în topul alegerilor pentru studii universitare, aici aflându-se și prima instituție de învățământ superior din țară: Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

În ceea ce privește sectorul de case de vanzare Iasi, dezvoltatorii imobiliari au pus accentul, în ultimii ani, pe spațiu și confort. Totodată, oamenii vor, din ce în ce mai mult, să aibă acces la spații verzi în apropierea locuinței, iar dezvoltatorii imobiliari au început să țină cont de aceste dorințe.

Nici viața culturală din Iași nu este de neglijat dacă alegi acest oraș pentru a-ți stabili domiciliul. Aici se desfășoară anual cel mai important festival literar din România, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), la care participă unii dintre cei mai mari scriitori, români și străini, ai momentului.

Oradea

Oradea este orașul cu una dintre cele mai frumoase arhitecturi din România. O plimbare pe străzile orașului îți oferă posibilitatea să observi clădiri construite în diverse stiluri. Pe de o parte, stilul baroc, caracterizat prin construcții grandioase, cu multiple decorațiuni. Pe de altă parte, alte două stiluri, aflate în contradicție, dar care s-au impus la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX: eclectic și secession. Oradea este unul dintre orașele curate ale României, în care plimbările pe străzi sunt o plăcere. Drept urmare, dacă vrei să locuiești într-o zonă cu construcții bine făcute și plăcute privirii, ar fi bine să verifici ofertele de case de vanzare in Oradea.

Timișoara

Cu o bogată istorie și cu clădiri impresionante, Timișoara este un oraș în care ți-ar putea face plăcere să locuiești. Piața Unirii și zona pietonală a fost, timp de câțiva ani, un șantier, însă acum este amenajată și este o adevărată plăcere să mergi la o plimbare în zonă. În plus, orașul are multe construcții emblematice pentru România, printre care clădirea-monument de la balconul căreia a fost proclamată Revoluția din decembrie 1989, cea care găzduiește Teatrul Național Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar Csiky Gergely, Teatrul German de Stat și Opera Națională Română din Timișoara.

Poziționarea Timișoarei aproape de granița țării a atras întotdeauna investitori străini, drept urmare există numeroase oportunități de angajare, iar viața culturală nu lipsește.

Atât ofertele de petrecere a timpului liber, cât și istoria culturală și aspectul clădirilor sunt aspecte de care e bine să ții cont când alegi un oraș în care să te muți și să investești într-o locuință.

Sursă foto: Calin Stan/ Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata