Pe ce se duc banii românilor? Top 10 bunuri și servicii pentru care românii consideră că merită să cheltuiești

Înstăriți sau cu venituri modeste, obiceiurile românilor în ceea ce privește cheltuielile nu diferă foarte mult de la o familie la alta, cel puțin conform datelor Institutului Național de Statistică. În prezent, venitul mediu per familie este de aproximativ 4.900 de lei din care aproximativ 4.200 de lei sunt folosiți pentru diverse bunuri și servicii și doar 700 de lei sunt economisiți. Ce reprezintă însă aceste bunuri și servicii pentru care se duc majoritatea banilor câștigați de români vom afla din topul ce urmează.

Cele mai importante cheltuieli pentru români

#1 Mâncarea și băutura

În majoritatea familiilor cu venituri medii sau sub media din România, mai mult de jumătate din câștigurile bănești se duc pe mâncare și băutură. Cu toate că suntem o nație căreia îi place să gătească în casă și să mănânce sănătos, românii nu se dau în lături de la a-și satisface mici pofte nevinovate precum o masă cu produse fast food, vin și bere sau dulciuri.

#2 Plata facturilor

Plata utilităților este cel de-al doilea lucru de pe lista priorităților din punctul de vedere al unui român. Și este și normal, dacă stăm să ne gândim că niciun om modern nu poate trăi nici măcar o lună fără electricitate, apă sau gaze.

#3 Tutun

Chiar dacă fumatul în spațiile închise a fost de mult interzis în România, tutunul încă reprezintă un viciu pentru care românii cheltuiesc considerabil. Potrivit statisticilor, aproximativ o treime din adulții și adolescenții cu vârste de peste 15 ani fumează zilnic sau ocazional.

#4 Transport privat

Majoritatea familiilor din România dețin cel puțin un automobil, iar benzina, precum și întreținerea acestuia reprezintă niște cheltuieli importante.

#5 Distracție

Românii pun un accent deosebit și pe distracție. Chiar și cei care nu au ca hobby un sport, cheltuiesc sume destul de mari pentru distracție, raportat la veniturile pe care le câștigă, investind în ieșiri cu prietenii sau abonamente de streaming online.

#6 Dispozitive electronice

Cu sau fără bani, aproape fiecare român are în buzunar un terminal mobil de ultimă generație cumpărat la puțin timp după lansarea pe piață și pentru care a făcut eforturi financiare considerabile.

#7 Vacanțe

Chiar dacă anul acesta a fost unul mai special, românii tot nu au renunțat la dreptul de vacanță și au profitat din plin de el, atunci când au avut ocazia. Astfel, chiar dacă nu au mai călătorit peste hotare, și-au cheltuit banii în țară în stațiuni de la mare sau la munte unde prețurile au fost mai piperate ca de obicei.

#8 Produse pentru casă și grădină

Anul 2020 i-a făcut pe mulți români să-și îndrepte atenția către propria locuință și să încerce s-o transforme într-un loc cât mai confortabil. De aceea, și produsele pentru casă și grădină au fost la mare căutare.

#9 Produse de îngrijire personală și îmbrăcăminte

Atât femeile cât și bărbații cheltuiesc considerabil pe produse de îngrijire personală și îmbrăcăminte. Și asta nu neapărat pentru că sunt mai interesați de modă sau frumusețe decât alți europeni, ci pentru că raportat la salariile din România aceste produse sunt destul de costisitoare.

#10 Autoperfecționare

Fie că este vorba de un curs de specializare sau de o carte DIY, românii cheltuiesc și pentru autoperfecționare. La fel ca toți ceilalți europeni, și românii își doresc să ducă o viață cât mai boemă, iar pentru a o obține sunt dispuși să învețe tactici și trucuri noi.

Vrei să câștigi mai mult pentru tine și familia ta?

Din păcate, în România, chiar dacă ești un angajat competent, este destul de dificil să inițiezi o discuție de negociere a salariului deoarece nici companiile românești nu produc la nivelul celor din afară. De aceea este mai bine să cauți pe cont propriu surse suplimentare de venit cu ajutorul cărora să-ți rotunjești bugetul.

Ca alternativă, pentru cineva căruia nu-i este teamă să se ia la întrecere cu soarta și este dispus să învețe lucruri noi, propunem jocuri de cazinou poker deoarece prin poker este relativ simplu să câștigi un venit suplimentar dacă te deprinzi cu regulile jocului.

La Slot V Casino de exemplu, pe lângă o gamă variată de sloturi noi, ai la dispoziție și o colecție impresionantă de jocuri online de poker cu care să-ți încerci șansele de câștig. Începe cu pași mici, descoperă gustul adrenalinei și apoi experimentează-te! Cu ambiție și perseverență și tu poți câștiga pe măsura așteptărilor tale!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata