Pokerul online continuă să crească

0

Pokerul online se bucură de un boom incredibil și înregistrează creșteri constante de la an la an.

Revoluția pokerului online a început în 2003, când Chris Moneymaker a ajuns la masa finală a World Series of Poker după ce, în prealabil, participase la un turneu online. În plus, el a învățat să joace poker online. Nimeni nu l-a luat în serios până când nu și-a arătat mana câștigătoare și a plecat acasă cu un premiu în valoare de 2.5 milioane de dolari.

Chris Moneymaker a fost un deschizător de drumuri, iar pokerul online a devenit tot mai popular din acel moment. Cei aflați la început de drum au conștientizat că au mediul perfect pentru a învăța, practica și progresa. În schimb, cei cu experiență și-au dat seama că își pot îmbunătăți calitățile jucând poker online.

Nu a trecut mult timp și pokerul online a devenit un fenomen în întreaga lume, astfel că tot mai multe țări au reglementat piețele de gambling, în așa fel încât jucătorii să aibă acces doar la operatori licențiați, iar aceștia să contribuie la bugetul de stat prin taxe de licențiere și impozit pe profiturile obținute. Piața de gambling din România este, începând cu 2015, una foarte bine reglementată din punct de vedere legislativ, fiind considerată un exemplu de alte țări europene.

Ascensiunea pokerului online a fost impulsionată și de popularitatea pe care au căpătat-o telefoanele de tip smartphone și tabletele, după 2010. Odată cu progresul tehnologic, să joci poker online a devenit mult mai facil, în condițiile în care o poți face practic de oriunde. Din acest motiv, pokerul online se bucura de un succes covârșitor în întreaga lume, mai ales că platformele au devenit ușor de utilizat, intuitive și sigure.

Conform unui infografic realizat de către cei de la 888 poker online în SUA se afla cel mai mare număr de jucători de poker live din întreaga lume. Totuși, trebuie ținut cont că în SUA pokerul online este disponibil momentan în doar trei state (Delaware, New Jersey și Nevada).

Pe de altă parte, în Marea Britanie jocul de poker este acceptat atât în versiunea online cât și în cea din cazinouri. Fiind considerat un joc de noroc, pokerul nu are câștigurile impozitate în Marea Britanie.

Pokerul este considerat un joc de noroc și în Australia, iar rezidenții îl pot juca fie în cazinouri, săli de joc sau online prin intermediul Internetului.

În Germania sunt permise atât jocurile de poker în cazinouri cât și cele online, dar nu există reguli vaste. În schimb, în Brazilia se poate juca atât poker în cazinouri, dar și online. Un fapt inedit este acela că, începând cu anul 2012, Ministerul Sporturilor din Brazilia a recunoscut pokerul ca fiind un joc de îndemânare.

Pe de altă parte, în Japonia pokerul nu este permis în cazinouri sau online, iar autoritățile nu au niciun plan concret pentru viitor. Când vine vorba despre situația din China, pokerul în cazinouri este legal doar în provincia Macau, o regiune suverană care are propriile legi în privința jocurilor de noroc.

În ultimii ani, tot mai mulți oameni au găsit în pokerul online o modalitate perfectă de a se relaxa sau distra. Practic, oamenii au început să găsească noi modalități de a petrece timpul liber, în locul tradiționalului privit la televizor cu care am fost obișnuiți în deceniile precedente.

Astfel, un studiu publicat în 2018 arăta că industria jocurilor de noroc era estimată la 48.52 miliarde de dolari, urmând să înregistreze creșteri constante în domeniu cel puțin până în 2025. Mai mult decât atât, specialiștii au remarcat că veniturile din industria jocurilor de noroc le-au depășit pe cele din industria TV.

Totuși, există și cazuri când televiziunea a făcut casă bună cu industria jocurilor de noroc. Un exemplu elocvent este campania Road to Vegas, realizată de 888 Poker, Pokerfest și postul B1 TV. Această campanie a adus aproape 400 de jucători la turneele de calificare, iar 13 dintre ei vor merge în Las Vegas în vara lui 2020. Pentru a se putea califica la show-ul televizat, jucătorii au participat la turnee de calificări online de 10$ cu 5.000$ în premii garantate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata