Sfaturi pentru îngrijirea mașinii: tot ce ar trebui să știți

59

Indiferent dacă este o mașină nouă sau nu, achiziționarea și deținerea reprezintă un angajament financiar semnificativ care necesită un efort considerabil. Dacă doriți ca mașina dvs. să fie fiabilă și să preveniți defecțiunile, trebuie să aveți grijă de ea!

Urmărirea unui program regulat de întreținere va ajuta la prelungirea duratei de viață a mașinii dvs. și la menținerea performanței acesteia la apogeu. De asemenea, veți economisi mulți bani pe termen lung în ceea ce privește întreținerea. Pentru ca mașina să funcționeze ca nouă, va trebui să urmați câteva sfaturi simple de întreținere a mașinii oferite de Bro Cars Solutions.

 

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea mașinii

Curățarea parbrizului

Cea mai importantă parte a mașinii care oferă cea mai bună vizibilitate în timpul conducerii este parbrizul. Imaginează-ți doar ce se va întâmpla dacă nu poți vedea clar prin parbrizul mașinii tale. În fiecare an, sau oricând eficacitatea ștergătoarelor este îngreunată, ștergătoarele trebuie schimbate cu altele noi.

 

Lumini

În timp ce conduceți printr-o ploaie torenţială, farurile sunt singurul lucru care vă pot ghida. Îmbunătățesc cu adevărat vizibilitatea. În timp ce conduceți prin ploaie, ar trebui să acordați întotdeauna o atenție deosebită luminilor. Asigurați-vă întotdeauna că luminile dumneavoastră funcționează corect și eficient.

 

Anvelope

Anvelopele defecte și neîntreținute sunt cauza principală a accidentelor rutiere. Frâna și anvelopele unei mașini trebuie să lucreze mai mult în condiții de ploaie pentru a o opri complet. O anvelopă uzată și veche nu este bună și va deveni progresiv dificil să opriți mașina la momentul potrivit. Înainte să înceapă să plouă, verificați anvelopele. Puteți înfige o monedă în banda de rulare a anvelopei și astfel îi măsori adâncimea. Un indicator de uzură a benzii de rulare poate fi, de asemenea, util pentru a determina când este timpul să vă înlocuiți anvelopele.

 

Bateria

Conducerea pe timp de ploaie necesită mai multă putere a bateriei. Prin urmare, este esențial să o verificați înainte de a pleca la drum! Vedeți ce semne vă dă: diminuarea luminii, probleme la pornirea mașinii etc. Asta indică o baterie stresată și uzată. Puteți, de asemenea, să vă uitați la cablajul mașinii, deoarece orice fir sau conexiune expusă poate intra în contact cu apa.

 

Frâne

Asigurați-vă că sistemul de frânare al mașinii dumneavoastră este verificat corespunzător de către un profesionist și schimbați componentele uzate cât mai curând posibil. Un set de frâne bine întreținut în timpul este un plus masiv, mai ales având în vedere că distanțele de frânare sunt mai mari pe drumurile ude.

 

Aruncați o privire la curele și furtunuri

Iarna poate cauza deteriorarea curelelor și furtunurilor mașinii dvs., ducând la fisuri sau scurgeri. Du-ți mașina la Bro Cars Solutions pentru a putea verifica starea și etanșeitatea acestor componente ale mașinii. Curelele și furtunurile trebuie inspectate pentru orice semne de uzură și apoi înlocuite, dacă este necesar.

 

Asigură-te că AC-ul funcționează corect

Nu este nimic mai rău decât să porniți A/C-ul mașinii și să simțiți că nu iese decât aer cald din orificiile de ventilație. În primul rând, testați sistemul de aer condiționat al vehiculului dvs. pentru a vă asigura că este pregătit pentru primele zile calde de primăvară. Apoi, porniți aerul condiționat și acționați ventilatoarele la viteză maximă.

 

Dacă te confrunți cu una dintre problemele de mai sus, Bro Cars Solutions îți oferă service auto Renault .

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online