Vrei să alegi un televizor bun? Aici sunt câteva aspecte esențiale

Atunci când vrei să înlocuiești televizorul vechi cu unul mai performant, care ține pasul cu tehnologia zilelor noastre, răspunsul la întrebarea Care este cel mai bun televizor? depinde exclusiv de preferințele tale. Mai exact, contează mult pentru ce tip de activități folosești acest dispozitiv. Dacă vorbim de simpla vizionare a serialelor preferate sau a programelor TV care te încântă, lista opțiunilor poate fi una foarte mare. Dacă, însă, vrei ca televizorul pe care urmează să îl achiziționezi să fie ideal pentru jocuri de pe consolă sau pentru alte tipuri de activități, atunci specificațiile aparatului trebuie să fie unele performante.

Am pregătit pentru tine mai jos un mic ghid de alegere a unui televizor bun după diverse criterii. Iată care sunt acestea:

Cât costă un televizor bun?

Primul criteriu după care urmează să te ghidezi în alegerea unui televizor este cel al prețului. Degeaba tânjești după ultima apariție, dacă bugetul tău este unul limitat pentru acest tip de achiziție. E bine să știi la ce să te aștepți, în funcție de suma pe care ești pregătit să o cheltuiești, după cum urmează:

 • Între 500 și 1.000 lei – dacă vorbim de această plajă de prețuri, nu poți avea pretenții prea mari de la televizorul pe care urmează să-l cumperi. Dacă 1.000 de lei este pragul maxim până la care te poți „întinde”, vei putea cumpăra un smart TV cu o diagonală mică și cu o tehnologie rudimentară, dar suficientă, dacă folosești dispozitivul doar pentru programele TV obișnuite.
 • Între 1.000 și 1.500 lei – dacă bugetul tău este ceva mai permisiv, vei putea alege un televizor inteligent cu o rezoluție mai mare, dar și cu mai multe tehnologii incluse în meniul său.
 • Între 1.500 și 2.000 lei – te vei putea încadra în această sumă, bucurându-te de tot ce îți poate oferi un smart TV în zilele noastre. Diagonala acestuia va depăși 100 de centimetri, deci experiența ta va fi una excelentă. Poți cumpăra chiar și televizoare 4K pentru această sumă.

Ce tehnologii stau în spatele televizoarelor în 2020?

Cea mai importantă tehnologie de care te vei putea bucura la achiziția unui televizor stă în calitatea imaginilor proiectate pe ecran. Vorbim, desigur, despre cele trei tipuri standard de ecrane dintre care poți alege:

 • Televizoare LCD – deși este o tehnologie mai veche, varianta LCD a ecranelor este una încă la modă și anul acesta, deși un televizor de acest tip va consuma mai multă energie decât unul de tip LED
 • Televizoare LED – este cea mai des întâlnită tehnologie, dar și cea mai accesibilă ca preț și consum de energie
 • Televizoare OLED – ceva mai avansată decât tehnologia LED, OLED-ul va permite vizionarea imaginilor la o calitate superioară celorlalte tipuri de ecrane, folosind o paletă de culori intensă, mult mai apropiată de realitate, oferind o experiență excelentă cinefililor.

Ce rezoluție de televizor să alegi?

Poți opta pentru patru mari tipuri de rezoluții pentru viitorul tău televizor:

 • HD Ready – adică 1280 x 720 de pixeli
 • Full HD – adică 1920 x 1080 pixeli
 • UHD – adică 3840 x 2160 pixeli
 • 4K – adică 4096 x 2160

Desigur, au apărut și televizoare mai performante de atât, cu 8 sau 16K, însă acestea presupun o investiție serioasă, pe care o mai poți amâna.

Pentru ce tip de conexiune la rețea să optezi?

Iată care sunt și tipurile de conexiuni pe care televizoarele le pot avea în ziua de astăzi:

 • UTP – adică prin cablu de internet
 • Wi-Fi Ready – adică vei putea adăuga adaptoare wireless 
 • Wi-Fi Integrat – adică televizorul dispune de posibilitatea de a-l conecta direct la rețeaua wireless pe care o folosești acasă.

Desigur, noi îți sugerăm să optezi pentru ultima variantă menționată, fiind cea mai comodă dintre toate, pentru că vei renunța la cabluri și routere întinse prin toată casa.

Ce tip de display poate avea un televizor?

Nu în ultimul rând, e important și tipul display-ului de pe care vei urmări programele sau filmele tale preferate. Există două posibilități:

 • Display curbat – este vorba de o tehnologie relativ nouă, pentru ca experiența să fie una excepțională, dar care presupune un cost mai ridicat al produsului
 • Display plat – clasica variantă în cazul televizoarelor pe care le poți cumpăra anul acesta.

Așadar, sperăm că direcțiile și explicațiile noastre ți-au fost de folos și că, mulțumită lor, vei putea alege cel mai bun televizor pentru tine și familia ta. Vizionare plăcută!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata