5 beneficii ale folosirii cremelor cu spf

6

Sezonul estival vine cu vacanțe la malul mării, unde persoane de toate vârstele se bucură de razele soarelui, sursa principală de vitamina D care ajută la absorbţia calciului, combate osteoporoza și are efecte antidepresive. Dar expunerea prelungită este periculoasă, deoarece poate cauza arsuri ale pielii, insolație, îmbătrânire cutanată și chiar cancer de piele.

Trebuie respectate orele recomandate pentru băile de soare și mai ales trebuie protejată pielea cu produse de îngrijire precum creme cu SPF ridicat. SPF înseamnă Sunscreen Protection Factor, reprezintă unitatea de măsură a eficienței produselor de protecție solară și este parametrul care se referă la cantitatea de radiații pe care pielea o primește până la primele semne de înroșire.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale folosirii unor creme cu SPF:

Cremele cu SPF previn arsurile solare

Înroșirea pielii în urma expunerii excesive la radiațiile ultraviolete este foarte periculoasă: de la arsuri solare de gradul 1, care afectează epidermul, până la cele de gradul 2 care ating și dermul, al doilea strat al pielii, iar astfel apar vezicule și bule.

Prevenirea arsurilor solare este eficientă prin folosirea de creme cu SPF, care trebuie aplicate cu 30 de minute înainte de a ieși la lumina puternică pe care pielea umană o resimte în mod diferit, în funcție de gradul de sensibilitate și de caracteristicile fiecărui tip de ten. 

Produsele de protecție solară previn îmbătrânirea pielii

Radiațiile solare sunt nocive pentru sănătatea pielii, de aceea se recomandă folosirea unor creme speciale, de exemplu produse de protecție solară Vichy din gama Soleil, care să prevină îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor și a liniilor fine.

Razele UVA au lungime de undă lungă, sunt prezente pe tot parcursul anului și afectează stratul epidermic la nivelul țesutului conjunctiv, dar pot provoca și alte afecțiuni, precum dereglări ale sistemului imunitar.

Trebuie să țină seama de aceste aspecte în alegerea cremelor de îngrijire, iar produsele de protecție solară să ofere un sistem de filtrare a radiațiilor cu spectru larg, pentru o rezistență crescută la radiațiile UVA și o protecție eficientă a capitalului genetic al pielii.

Utilizarea unor creme cu SPF previne hiperpigmentarea

Expunerea neprotejată la soare poate duce la hiperpigmentare, o afecțiune a pielii ce apare atunci când pielea produce prea multă melanină. Această substanță are rol de protecție solară naturală, din acest motiv pielea umană se bronzează la soare. Dar excesul de expunere întrerupe procesul de protecție naturală, și astfel apare o hiperpigmentare neomogenă, care este inestetică și periculoasă.

Aceasta se manifestă prin pistrui și pete de culoare închisă, care trebuie îngrijite cu atenție, prin aplicarea unor produse care asigură corecția progresivă a ridurilor și petelor pigmentare. Utilizarea de creme cu SPF previne hiperpigmentarea și o ameliorează încă de la primele semne, dacă este cazul.

Produsele de protecție solară previn deshidratarea pielii

Uscarea pielii în urma expunerii prelungite la soare este un fenomen des întâlnit, dar care nu trebuie neglijat, pentru că duce la pierderea elasticității și îmbătrânirea prematură a pielii. Prevenirea acestui fenomen se realizează prin utilizarea unor produse de protecție solară care să asigure hidratarea suplimentară și să neutralizeze stresul oxidativ indus de razele UV.

Aplicarea constantă de creme cu SPF previne apariția cancerului de piele

Un risc major al expunerii excesive la razele solare îl constituie apariția cancerului de piele, mai ales în urma unor perioade lungi de expunere între orele interzise (de la 11.00 la 16.00). Folosirea solarului pentru o bronzare rapidă este și mai dăunătoare, iar combinația dintre cele două poate duce la modificări ale materialului genetic și reprezintă un risc ce nu trebuie neglijat.

Aplicarea unor creme cu SPF ridicat reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a acestui fenomen, așa că se recomandă produse cu fotoprotecție UVB și proprietăți antioxidante, pentru atenuarea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

 

Utilizarea cremelor cu SPF aduce beneficii importante în protejarea pielii împotriva razelor solare și reprezintă o opțiune eficientă pentru o îngrijire de calitate și pe termen lung a sănătății corporale. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata