Îngrijirea tenului în sezonul cald

Pielea noastră are nevoie de îngrijire adecvată indiferent de anotimp, cu produse special create pentru a răspunde tuturor tipurilor de nevoi. Este important să îți creezi o rutină de îngrijire a tenului adaptată fiecărui anotimp în parte, pentru că, fie că ai tenul uscat, gras sau mixt, acesta reacționează diferit în funcție de vremea de afară și de factorii de mediu la care este expus. Iarna și primăvara ai nevoie de un plus de hidratare și de îngrijire mai în profunzime, iar în lunile calde, accentul se pune pe cremele cu factor de protecție și formule lejere, care nu încarcă tenul.

Cum îți creezi rutina de îngrijire în sezonul cald?

Chiar dacă ai pielea grasă sau uscată, ten mixt sau matur, este recomandat să îți creezi o rutină de îngrijire pe care să o urmezi zi de zi, fără a sări etapele. Fiecare produs pe care îl aplici are un rol important pentru a preveni îmbătrânirea pielii și pentru a îți oferi toate proprietățile din formulele speciale. De asemenea, este recomandat să alegi produse naturale, din ingrediente cât mai curate, care îți oferă beneficii nenumărate și te ajută să ai tenul sănătos și strălucitor, indiferent de vreme! Descoperă gama de produse naturale de pe Biocart.eu, testate și certificate, din care să alegi formulele potrivite pentru tine și tenul tău! 

O rutină completă este compusă dintr-un demachiant sau apă micelară naturală, care va elimina impuritățile tenului și îl va pregăti pentru următoarele etape ale rutinei de îngrijire. Este important să te demachiezi seara și dimineața, pentru a elimina celulele moarte acumulate în timpul nopții. De 2 ori pe săptămână folosește un scrub special pentru față, din ingrediente cât mai fine, care nu rănesc pielea și te ajută să ai un ten mai luminos. Folosește și un serum pentru ten, natural, cu proprietăți de calmare a pielii și efect de corectare a semnelor de îmbătrânire a pielii. La final, aplică pe ten o cremă potrivită tipului tău de piele, hidratantă, și nu uita să folosești și o cremă specială pentru conturul ochilor, cu rol de prevenire și estompare a liniilor fine. Folosește o dată pe săptămână o mască pentru ten, din ingrediente naturale, organice, care ajută la hidratarea tenului și are efect de lifting!

Cum alegi produsele de îngrijire a tenului în sezonul cald?

Vara, tenul nostru nu are nevoie de foartă multă hidratare, chiar dacă avem pielea uscată. Însă nu este o etapă de neglijat, chiar dacă temperaturile de afară sunt ridicate. Este recomandat să alegi formule cât mai ușoare și lejere, care se absorb rapid în piele și nu lasă o peliculă pe piele, care să atragă impuritățlle din atmosferă.

De asemenea, este important să folosim creme cu factor de protecție, pentru a preveni efectele neplăcute ale razelor UV. Expunerea în exces la soare accelerează îmbătrânirea tenului și formarea ridurilor, de aceea este recomandat să folosim întotdeauna creme cu SPF, mai ales în lunile toride de vară. Alege o cremă naturală, cu ingrediente cât mai pure, extracte naturale din  plante și uleiuri organice, pentru a te bucura de o îngrijire cât mai eficientă!

Pentru o senzație de răcoare în zilele foarte călduroase, poartă tot timpul cu tine în geantă un spray cu apă termală, care reîmprospătează imediat tenul și are efect de înlăturare a impurităților acumulate din atmosferă!

Creează-ți un ritual de îngrijire potrivit timpului tău de ten și urmează-l în fiecare zi, mai ales vara, pentru a proteja tenul și pentru a-i menține aspectul tânăr cât mai mult timp! Oricare ar fi tipul tău de piele, optează întotdeauna pentru produse naturale, organice, care au efecte vizibile și de durată!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner