Inovațiile brandului Knockout pe nișa sporturilor de contact

8

Analizând modul în care practicanții sporturilor de contact se antrenează, putem spune că  tehnologia joacă astăzi un rol esențial în acest proces. Prin simpla utilizare a unor soluții digitale de monitorizare a efortului depus, orice luptător poate avea o imagine mult mai clară asupra propriului nivel de competitivitate.   

 

Într-un astfel de context, regândirea unei sesiuni de pregătire poate facilita realizarea unor progrese extrem de importante, mai ales în cazul sportivilor de performanță, care se pregătesc pentru o gală, sau chiar pentru un meci ce are ca miză cucerirea unui titlu.  

 

Pentru a înțelege mult mai bine importanța inovației pe nișa sporturilor de contact, analizăm împreună exemplul brandului Knockout, dezvoltatorul Smart Boxing Gloves – primele mănuși de box inteligente din lume. 

Smart Boxing Gloves: Monitorizare în timp real a parametrilor 

Modelul de mănuși Smart Boxing Gloves îmbină Sportul cu Inovația Tehnologică și Distracția, astfel că orice sportiv poate deveni mult mai eficienți la antrenamente, printr-o simplă monitorizare a unor parametri precum:

 

  • viteza cu care lovește în sac, sau în timpul rundelor de sparring 
  • diferența de forță cu care lovește, între brațul stâng și cel drept
  • numărul de lovituri, sau cadența acestora, pe un interval de timp etc

 

Knockout Store a dezvoltat și lansat acest model de mănuși de box, pentru a aduce un suflu nou modului în care pot decurge sesiunile de antrenament, generat de tehnologiile performante avute la dispoziție.

Senzori ai mănușilor conectați la aplicația Smart Boxing Gloves

Valorile acestor parametri pot fi colectate și monitorizate în timp real, cu ajutorul primelor mănuși de box inteligente din lume, concepute de Knockout Store. Dinamica acestui proces are la bază o serie de pași simplu de înțeles: 

 

Doi senzori (câte unul pentru fiecare mănușă) transmit date înregistrate direct pe aplicația Smart Boxing Gloves, dezvoltată de la zero pentru a putea fi posibil un astfel de efort. Senzorii cântăresc doar 6 grame și sunt rezistenți la șocuri multiple și la apă. 

 

Confecționați din plastic, aceștia vin într-o cutie de păstrare, cu rol și în încărcarea lor. Din momentul în care au fost încărcați la capacitate maximă, senzorii pentru modelul Smart Boxing Gloves permit o utilizare a produsului pentru o perioadă de 6 ore, fără întrerupere. 

 

Se conectează prin tehnologia Bluetooth la aplicație și transmit în timp real datele de interes pentru sportiv și staff-ul sau tehnic. Aplicația compatibilă cu senzorii Smart Boxing Gloves este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play. 

 

Funcționează atât pe variantele Android, cât și pe cele iOS, oferind o experiență de utilizare descrisă de transparență, viteză și simplitate în utilizare. Odată ce a fost descărcată, aplicația îi oferă userului libertatea de a-si configura propriul său profil, prin completarea unor câmpuri de valori precum: înălțimea, greutatea sau vârsta.  

 

Valorile parametrilor transmise de senzori sunt stocate în aplicație și analizate în caz de nevoie, pentru a se putea regândi modul în care un antrenament decurge. De asemenea, aplicația pune la dispoziție două moduri – Quick Start și Round Mode – pentru un control facil asupra: numărului de runde / antrenament, duratei unei sesiuni, pauzelor etc

Mănuși de box inteligente ce stimulează nivelul de randament

Modelul este inclus în echipamentul de box de la Knockout și nu doar că oferă simplitate în monitorizarea parametrilor, ci și confort deplin în utilizare. 

 

Mănușile sunt confecționate din piele de calitate premium și spumă cu memorie, iar la interior sunt prevazute cu un strat de căptușeală antimicrobiană. Datorita formei ergonomice a spumei, mănușile Smart Boxing Gloves se potrivesc perfect pe mana sportivului. 

 

Pe suprafața acestora, există zone acoperite cu material perforat, ce permite o ventilație optimă și împiedică producerea supraîncălzirii mâinii. Din punct de vedere al esteticii propuse, Smart Boxing Gloves inspira ideea de antrenament la box digitalizat. 

 

Produsele din oferta Knockout Store aparțin unora dintre cei mai importanți producători în domeniu și dedicate practicanților de box, MMA, Kickboxing, Kempo, Muay Thai, Jiu Jitsu, Judo și multe alte discipline de contact. 

 

Fondat în 2008 pentru a inspira performanțele luptătorilor români, Knockout Store și-a construit o viziune de business proprie, în jurul unor valori precum: siguranța deplină a sportivilor, grija constantă pentru inovație, precum și calitatea tehnologiilor oferite.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata