Bătălia Flagship-urilor – Samsung Galaxy S9 sau iPhone X?

20

Cu foarte puțin timp în urmă, sud-coreenii de la Samsung au lansat noul lor flagship, Galaxy S9, un smartphone cu adevărat uimitor prin multitudinea de lucruri pe care le poate face. Însă este oare mai bun acesta decât ultimul flagship lansat de Apple anul trecut?

Pot cele două să fie comparate, dacă este sa trecem pe foaie o serie de puncte comune, precum camera, performanțele sau sistemul de operare? De asta rămâne să te convingi singur, pentru că vom discuta chiar acum despre acest subiect, în rândurile de mai jos. Iată ce afirmă specialiștii noștri despre cele două flagship-uri:

Performanțe

Totul se mișcă astăzi cu o viteză de nedescris, chiar și atunci când discutăm despre ultimele modele de telefoane. De aceea, nici nu poate fi vorba de altceva decât de viteză, atunci când discutam despre iPhone X vs Samsung Galaxy S9. Ambele flagship-uri se bucură de ultimele microprocesoare (A11 Bionic CPU / Exynos 9810 Octa Core) pe care cei doi producători de telefonie mobilă le-au lansat, iar la iPhone X, ideea de responsive este mai vizibilă ca niciodată. Spre deosebire de iPhone 7 Plus, unde trebuia să aștepți câteva minute pentru randarea unui clip, prin feature-ul Moments, iPhone X oferă un timp înjumătățit pentru acest lucru.

Camera

iPhone X – Camera Duală de 12MP

Samsung Galaxy S9 – O singură cameră de 12MP

Fără discuție, atât iPhone X cât și Samsung Galaxy S9 fac poze de o claritate uimitoare, fiindcă nimic nu contează astăzi mai mult decât culori vii și detalii la o rezoluție excelentă, pentru fiecare selfie făcut. Ambele telefoane se descurcă extrem de bine în condiții de luminozitate scăzută și pot filma 4K în 60 de cadre/secundă. Însă S9 oferă mult mai multe opțiuni interesante în pachetul Camera.

Baterie

În timp ce Samsung Galaxy S9 utilizează o singură baterie, realizată chiar de producătorul sud-coreean, iPhone X are incluse două baterii, produse de chinezii de la Sunwoda. Cu toate astea, dubla alimentare a americanilor ocupă mai puțin spațiu în carcasa device-ului decât acumulatorul lui Samsung Galaxy S9. Cât despre autonomie, cei de la Apple susțin că telefonul lor rezistă până la 21 de ore, în timp ce Samsung se laudă cu un flagship ce oferă o durată de viață de până la 31 de ore.

Display

iPhone X – Touchscreen Super AMOLED de 5.8”, 458 pixeli/inch,16 milioane de culori

Samsung Galaxy S9 – Touchscreen Super AMOLED de 6.2”, 570 pixeli/inch, 16 milioane de culori

Paradoxal sau nu, Samsung rămâne furnizorul de display-uri pentru iPhone X, cu toate că cererea este cu mult sub așteptări, din cauza numărului dezamăgitor al vânzărilor. Claritatea pe care display-ul lui S9 este cu mult peste cea oferită de iPhone X, oferind cu aproximativ 100 de pixeli/inch mai mulți față de smartphone-ul americanilor.

Cu toate că iPhone X are un avans de aproximativ 6 luni față de Samsung Galaxy S9, vânzările nu au explodat conform așteptărilor, de aceea, telefonul sud-coreenilor are toate șansele să facă o figură mult mai frumoasă la capitolul CIFRE. Însă lăsând la o parte acest “mic”  detaliu, ambele flagship-uri oferă o experiență uimitoare utilizatorilor, de la culori uimitoare la design-ul senzațional, de la aplicațiile pentru Android și iOS la durata de viață foarte bună a bateriilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata