Ce știm despre noul Samsung Galaxy S22

20

Gama smartphone-uri Galaxy S de la Samsung este, fără îndoială, extrem de populara și, în același timp, probabil cel mai apropiat rival al omniprezentului iPhone de la Apple. Seria Samsung Galaxy S22 este următorul set de telefoane care urmează să sosească în mâinile consumatorilor pasionați.

În contextul în care vânzările modelelor emblematice din seria S sunt în scădere lentă, lumea are foarte multe așteptări de la linia S22, iar Samsung ar trebui să facă totul pentru a dovedi că încă produce cele mai bune telefoane Android.

Iată ce știm până acum despre ceea ce pregătește gigantul coreean pentru generația S22.

Când este data de lansare a Samsung Galaxy S22?

Nu există o dată confirmată pentru lansarea următoarei generații de dispozitive Galaxy S, dar este probabilă luna ianuarie sau februarie 2022. Astfel, ar trece un an de la introducerea liniei Galaxy S21, ceea ce reprezintă intervalul normal între actualizări.

WinFuture raportează că, așa cum a prezis cândva site-ul coreean The Elec, Samsung a început producția în masă a seriei S22 chiar la sfârșitul lunii octombrie 2021, vizând o lansare a telefoanelor în luna ianuarie. Ice Universe a sugerat că aceasta ar putea avea loc în ultima săptămână din ianuarie.

Alte informații indică totuși luna februarie, pentru a lăsa un decalaj după lansarea Galaxy S21 FE la CES în ianuarie. Jon Prosser spune că S22 va fi dezvăluit pe 8 februarie – prezicând chiar și o oră, 10am EST – cu precomenzi în aceeași zi și o lansare completă pe 18 februarie.

O epidemie de Covid la una dintre facilitățile de testare ale Samsung ar putea întârzia puțin lucrurile, dar rapoartele prevăd că Samsung va schimba capacitatea și va întârzia în schimb Galaxy Tab S8, pentru a menține seria S22 pe drumul cel bun. Începând cu 11 decembrie, leakerul Snoopy raportează că producția este în „plină desfășurare”, deci se pare că lucrurile sunt din nou pe drumul cel bun.

Ce se știe despre specificațiile și designul seriei Samsung Galaxy S22?

Este încă prea devreme pentru a ști ce vor avea modelele finalizate „sub capotă”, dar circulă deja zvonuri care ne dau o idee despre îmbunătățirile pe care Samsung le plănuiește.

Să începem cu principalul model din serie: S22 standard. Avem o idee despre cum ar putea arăta acest telefon datorită randărilor realizate de OnLeaks, pe baza materialelor pe care le-a primit de la sursele sale.

Dacă sunteți încă sceptici, același design amplu poate fi văzut în randări de pe Twitter, ceea ce îl face să pară plauzibil, și în mai multe randări împărtășite de 91mobiles. Pentru a vedea mai bine cum va arăta designul în viața reală, LetsGoDigital și Giuseppe Spinelli au creat câteva randări ale designului probabil al telefonului.

Există chiar și o presupusă fotografie a lui S22 – sau, mai probabil, a unei unități fictive – în realitate, grație mulțumirii lui Ice Universe de pe Weibo. Fotografii de acest gen trebuie întotdeauna luate ca atare, dar aceasta pare să fie reală, mai ales că de atunci au apărut mai multe fotografii și videoclipuri cu unități fictive din seria S22.

De asemenea, cunoaștem și culorile probabile, care vor fi negru, alb, rose gold și verde, potrivit GalaxyClub și Ross Young.

GSM Arena raportează că spatele modelului S22 va fi din nou din plastic, dar Ice Universe nu este de acord: el a scris pe Twitter că toate cele trei telefoane din seria S22 vor avea de data aceasta spate din sticlă, într-o revenire la materiale premium pe care fanii telefoanelor o vor aprecia fără îndoială.

Designul este practic similar cu cel al S21, cu doar rafinamente subtile la partea din spate și la protuberanța camerei. Se pare însă că este mai mic, dacă ne luăm după această comparație de dimensiuni de la Ice Universe, care compară, de asemenea, noul model cu iPhone 13.

Dimensiunea mai mică a fost susținută și de alte surse, MauriQHD prezicând că S22 va avea un ecran de 6,06 inch – în scădere față de panoul de 6,2 inch folosit la S21. Acesta va fi din nou un ecran AMOLED de 120 Hz, dar nu va suporta tehnologia LTPO găsită în S21 Ultra.

Alte informații dezvăluie protecții de ecran din sticlă care arată o altă imagine a ecranului modificat al telefonului. Telefoanele Samsung Galaxy S22 și S22+ par să fie puțin mai groase decât predecesorii lor, dar în afară de asta nu sunt prea multe de spus.

În interiorul telefonului, așteptați-vă să găsiți propriul Exynos 2200 de la Samsung – care va avea un GPU AMD – pe unele piețe, în timp ce în alte părți va fi folosit Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Acest lucru nu este chiar sigur, deoarece Samsung nu a apărut pe lista Qualcomm a producătorilor confirmați să utilizeze 8 Gen 1 – dar, de asemenea, Samsung nu a fost pe lista respectivă nici pentru 888 de anul trecut și a continuat să îl utilizeze în mai multe telefoane.

Modelul 2200 va fi un cip octa-core, cu un singur nucleu Cortex-X2 care va funcționa la 2,9 GHz, trei nuclee Cortex-A710 mari la 2,8 GHz și patru nuclee Cortex-A510 eficiente din punct de vedere energetic la 2,2 GHz. Așa cum era de așteptat, acesta este susținut de un GPU AMD cu viteze de ceas de 1250MHz. Acestea sunt vitezele de ceas pentru Ultra, nu pentru celelalte telefoane, sugerând că acestea ar putea avea un ceas mai lent.

Un cip despre care se crede că este Exynos 2200 a apărut pe Geekbench 5 în septembrie într-un S22+, apoi în noiembrie într-un S22 Ultra, asociat cu 8GB de RAM, dar cu viteze de ceas mai mici decât cele prezise mai sus. Leakerul FrontTron sugerează că acest lucru ar putea proveni de la un telefon care rulează în modul de economisire a energiei, ceea ce ar putea explica, de asemenea, vitezele mai lente și scorurile neașteptat de scăzute ale performanței generale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata