Tot ce trebuie să știi despre BIOS și despre actualizarea corectă a acestuia

43

În rândurile de mai jos, te invităm să descoperi câteva informații utile despre BIOS și despre actualizarea acestuia.

Ce trebuie să știi despre actualizarea BIOS-ului?

Chiar dacă te asiguri că noul procesor este compatibil fizic cu placa ta de bază, este posibil să nu fie suficient pentru funcționalitatea completă a computerului. Acesta trebuie să fie compatibil și cu software-ul laptopului tău, deci trebuie să existe o versiune BIOS/UEFI pe placa de bază care suportă acest procesor, iar la un service laptopuri Bucuresti vei găsi sprijinul și ajutorul necesar.

Este posibil ca versiunile BIOS/UEFI mai recente pentru a suporta noul hardware să nu apară pe site-ul web al producătorului plăcii de bază, întrucât aceste actualizări sunt emise pentru a remedia erorile existente sau pentru a obține funcții noi. Producătorul oferă de obicei și informații despre erorile pe care le remediază o rescriere bios.

Dacă computerul tău funcționează fiabil, nu îți lipsește nicio funcție, nu dă erori și nu ai de gând să instalezi o componentă nouă în computer, nu merită să actualizezi BIOS/UEFI.

Ce să nu faci când actualizezi BIOS-ul?

În special, procesul de actualizare BIOS/UEFI nu trebuie întrerupt înainte de a fi finalizat. Pentru laptopuri, trebuie să încarci complet bateria în avans și să lași adaptorul AC conectat. Pentru PC-uri desktop, se recomandă achiziționarea/închirierea unei surse de alimentare de rezervă. În acest fel, este posibil să te protejezi împotriva unei căderi de curent neașteptate.

Prin urmare, ar trebui, de asemenea, să faci o copie de rezervă a datelor importante înainte de a efectua o actualizare BIOS. Dacă ai alt computer, nu trebuie. Dacă actualizarea BIOS/UEFI eșuează, îți poți accesa fișierele de pe laptop sau computer desktop conectând discurile la un alt computer. Apoi, poți solicita repararea plăcii de bază (adesea prin înlocuirea cipul BIOS/UEFI în sine sau reprogramarea acestuia) într-un service PC care este echipat pentru aceste reparații.

Efectuarea incorectă a operațiunii de rescriere bios poate cauza defecțiunea plăcii de bază și a dispozitivului implicit, așadar, apelează întotdeauna la un service laptopuri București atunci când ai nevoie de aceste servicii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata