10 sfaturi pentru a conduce o trotinetă electrică în siguranță

88

Tehnologia a pus stăpânire pe drumuri și pe navete, trotinetele electrice fiind unul dintre cele mai bune exemple. Trotinetele electrice sunt unul dintre cele mai sigure mijloace de transport, dar totuși aveți nevoie de câteva sfaturi de condus care nu pot fi trecute cu vederea. De aceea, vă oferim câteva sfaturi despre cum să conduceți o trotinetă electrică în mod corect.

 

Cele mai utile sfaturi pentru a conduce o trotinetă electrică includ:

 

 • faceți o verificare rapidă înainte de fiecare călătorie
 • faceți din purtarea căștii de protecție un obicei
 • păstrați-vă spatele drept și postura naturală
 • folosiți poziția de skateboard – piciorul din față este îndreptat în față și în diagonală, iar cel din spate în lateral
 • conduceți cu picioarele și cu întregul corp
 • îndoiți puțin genunchii
 • aplecați-vă în față în timpul accelerării și al urcării
 • aplecați-vă înapoi în timpul frânării și la coborâre
 • țineți ghidonul ferm, dar nu strângeți prea tare
 • țineți cel puțin un deget pe maneta de frână și fiți gata să frânați
 • rămâneți concentrat
 • conduceți în mod defensiv și nu mergeți niciodată prea repede
 • respectați întotdeauna legea

1. Protejați-vă corpul

Multe accidente nu pot fi evitate chiar dacă vă luați măsuri de precauție. Prin urmare, este esențial să purtați căști de protecție, genunchiere și cotiere. Purtați întotdeauna o cotieră și o genunchieră pentru a proteja pielea sensibilă din acele zone de zgârieturi. Mănușile sunt, de asemenea, o opțiune mai bună pentru a oferi aderență pe ghidon când conduceți o trotinetă electrică.

2. Verificați anvelopele

Nu uitați niciodată să verificați anvelopele înainte de a pleca la plimbare. Mai exact, este obligatoriu să verificați presiunea aerului din anvelope. Verificați în mod constant când benzile de rulare sunt uzate. Înlocuiți-le dacă este necesar.

3. Concentrați-vă în timpul mersului pe trotinetă

Este ușor să vă pierdeți concentrarea asupra împrejurimilor în timp ce conduceți o trotinetă electrică. Fiți atent la pietoni, la traficul care vine din sens opus și la alte bariere. La fel ca atunci când conduceti o bicicleta electrica, trebuie să fiți foarte atent pentru a preveni accidentele. Respectați regulamentele și regulile, urmați calea oamenilor și protejați-vă de locurile aglomerate.

4. Fiți atent la obstacole

Obstacolele pot include gropi, denivelări și crăpături. Acestea sunt unele dintre motivele majore pentru accidentele de trotinetă electrică. Concentrați-vă în timp ce mergeți pe trotinetă sau încetiniți și opriți dacă este necesar. În mod ideal, aspectul cheie este să vă păstrați calmul, să reduceți încet viteza până când vă opriți complet. Dacă oprirea nu este posibilă, îndreptați-vă imediat spre o zonă mai puțin aglomerată sau departe de trafic. Fiți atenți și la bălți. Băltoacele pot părea inofensive, dar pot fi destul de periculoase. Acestea ar putea ascunde găuri și alte crăpături care ar putea duce la un accident grav.

5. Evitați suprafețele alunecoase

Fiți foarte atenți în timp ce conduceți o trotinetă electrică pe suprafețe alunecoase și umede, cum ar fi dalele de marmură, suprafețele metalice, străzile umede și trotuarele pline de noroi. Apa îngreunează suportul anvelopelor pentru trotineta dvs., reduce frecarea dintre anvelope și drumuri și ar putea provoca potențial răniri. Păstrați întotdeauna o viteză redusă atunci când vă deplasați pe teren umed.

6. Nu circulați în timpul furtunilor cu fulgere

Ploaia și furtunile pot face ca o plimbare cu trotineta electrică să fie periculoasă. Cu toate acestea, dacă apare o furtună cu fulgere, opriți imediat trotineta și grăbiți-vă să căutați un refugiu. Fulgerele sunt extrem de periculoase, mai ales atunci când mergeți pe o trotinetă electrică.

7. Citiți manualul

Se depune multă muncă pentru a se asigura că manualele sunt informative, concise, precise și ușor de citit. Manualele ar trebui să conțină informații referitoare la asamblare, utilizare, întreținere și multe altele. Citirea manualului este primul și cel mai important pas pentru a vă familiariza cu toate comenzile trotinetei dumneavoastră.

8. Înțelegeți legile locale țării dumneavoastră

Faptul că vă puteți conduce în mod legal trotineta electrică depinde în întregime de combinația variabilă de legi locale. Este posibil ca țara dumneavoastră să permită trotinetele electronice, dar este posibil ca orașul dumneavoastră să nu permită acest lucru. Puneți-vă câteva întrebări importante pentru a înțelege legile locale privind trotinetele electrice. Toate aceste întrebări sunt decise la nivel de stat sau local. Cel mai bine este să le cunoașteți pe toate. Puteți merge pe trotuar? Puteți circula pe pistele de biciclete? Puteți traversa în intersecții? Aveți nevoie de un permis de conducere valabil?

9. Folosiți semnalele cu mâna

Este important să fiți conștienți de împrejurimile dumneavoastră. Partea de conștientizare a împrejurimilor încorporează, de asemenea, semnalizarea cu mâna a trecătorilor. Virarea la stânga, virarea la dreapta sau oprirea sunt câteva dintre semnalele electronice de virare efectuate prin mișcările brațului.

 

Asigurați-vă că aruncați rapid o privire în spatele dumneavoastră pentru a vedea, înainte de a vira, dacă există pietoni. Și, de asemenea, fiți foarte atent, deoarece nu toate trotinetele electrice pot fi manevrate cu o singură mână.

10. Evitați condițiile nefavorabile de rulare

Condițiile nefavorabile pot fi naturale sau ar putea fi unele condiții de drum accidentat, lumină slabă, aglomerație și trotuare denivelate. Deși majoritatea trotinetelor electrice sunt echipate cu faruri cu LED, totuși, este întotdeauna mai bine să evitați condițiile de lumină slabă ori de câte ori este posibil, deoarece devine dificil să vedeți ce este în fața dvs. În plus, trotinetele electrice funcționează cel mai bine pe un trotuar plat și nivelat. Stați departe de pantele ascuțite, de dealurile abrupte și, mai ales, de trotuarele denivelate.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News