Arta unei mese festive: cinci sfaturi practice pentru o ambianţă memorabilă

28

Ce poate fi mai frumos decât să sărbătoreşti alături de prieteni şi familie un moment special din viaţa ta? Şi cum altfel ai putea să o faci, dacă nu în jurul unei mese festive, care să creeze o ambianţă specială pentru toţi invitaţii! Dacă îţi sărbătoreşti aniversarea, onomastica sau o veste care îţi va schimba viaţa, atunci o masă festivă este aproape obligatorie. Iată cinci sfaturi practice care te vor ajuta să creezi atmosfera specială pe care ţi-o doreşti!

   1. Alege o tematică estetică

La acest capitol, totul depinde de creativitatea ta. Poate vrei o masă de inspiraţie rustică, de exemplu, sau una inspirată de călătoriile tale în lume. În funcţie de tematica pentru care optezi, va trebui să alegi ulterior faţa de masă, farfuriile şi alte elemente de decor. Pentru o masă de inspirație mediteraneană, alege o faţă de masă albă, cu sau fără mici broderii, farfurii neasortate în culori pastel şi șervețele de masă din pânză sau din in. 

   2. Invită natura în casa ta

În funcţie de tematica aleasă, masa poate fi decorată cu elemente specifice. Totuşi, o vază de flori colorate sau într-o singură nuanţă va înveseli atmosfera. Poţi opta pentru mai multe vaze mici în care să pui diferite tipuri de flori. De exemplu, dacă alegi o tematică rustică, poţi folosi inclusiv flori precum muşeţelul şi crenguţe de rozmarin sau mentă. Fructele pot servi şi ele ca elemente decorative. Un vas transparent cu lămâi ar putea da o pată de culoare unei mese cu un decor minimalist. Totuşi, încearcă să foloseşti doar două sau trei culori în total, pentru un plus de eleganţă.

   3. Creează o atmosferă plăcută cu ajutorul lumânărilor

Creează o ambianţă de neuitat, adăugând în cameră sau chiar pe masă câteva lumânări parfumate. Atenţie, totuşi, mirosul nu trebuie să fie prea puternic, ci discret, aşa că optează pentru arome cât mai proaspete. Dacă pregăteşti acasă preparatele care vor fi servite, hota din bucatarie trebuie să funcţioneze pe tot parcursul acestui proces. Oricât de apetisant ar fi mirosul preparatelor, el nu ar trebui să părăsească bucătăria. 

   4. Pregăteşte un meniu special

O masă festivă înseamnă, bineînţeles, şi un meniu special. Dacă vrei să pregăteşti totul în casă, ia în considerare timpul pe care îl ai la dispoziţie, dar şi echipamentul de care dispui. De exemplu, un robot de bucătărie şi o plita electrica te pot ajuta să-ţi termini mult mai repede treaba. Pe de altă parte, în lipsa timpului necesar, poţi comanda totul de la o firmă specializată. Dintr-un meniu festiv nu ar trebui să lipsească un aperitiv deosebit, două feluri principale şi un desert spectaculos. Ca să te asiguri că toată lumea se va bucura de acest meniu, nu uita să te interesezi de specificităţile invitaţilor. E posibil ca unii să fie vegetarieni sau să aibă anumite interdicţii alimentare din cauza unor probleme medicale. 

   5. Nu uita de divertisment

În completarea unei mese delicioase, poţi pregăti câteva elemente de divertisment. De exemplu, le poţi propune invitaţilor un board game sau puteţi face un mic concurs de karaoke. Important este ca toată lumea să participe şi să se simtă bine. De asemenea, nu uitaţi să faceţi multe poze. Fie că sărbătoriţi ceva important sau este doar o reuniune între prieteni, cu siguranţă veţi dori să vă amintiţi de timpul petrecut împreună!

 

Aşadar, cu puţină creativitate şi ţinând cont de sugestiile de mai sus, şi tu poţi pregăti o masă festivă de care să te bucuri din plin alături de cei dragi!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News