Cât de scumpă e o vacanță în Roma?

84

Italia este una dintre țările europene cu cel mai mare număr de turiști, fiind foarte ofertantă atât prin prisma obiectivelor ce pot fi vizitate, dar și a restaurantelor la care poți mânca preparate excelent gătite. Iar capitala Roma merită cu siguranță vizitată.

 

Un loc încărcat de istorie, Roma reprezintă locul ideal pentru a afla mai multe despre cultura acestei țări superbe. E o destinație perfectă atât pentru un city break, dar și pentru cei care doresc să aibă o vacanță mai lungă.

 

Fără niciun dubiu, simbolul orașului Roma este Colosseumul, cel mai mare amfiteatru construit vreodată, ce datează tocmai din anul 72. Peste 7 milioane de oameni îl vizitează anual, dornici să vadă arhitectura spectaculoasă a acestuia. Iar Colosseumul a putut fi văzut și în filme precum Spectre (2015), Jumper (2008), The Fall (2006) și The Portrait of a Lady (1996). În plus, amfiteatrul este și un simbol în jocul de pacanele Around the World, creat de compania Endorphina, care redă și alte construcții superbe precum Marele Zid Chinezesc și Taj Mahal.

 

Așadar, nu încape îndoială că merită să vizitezi Roma, dar cât de scumpă este această destinație? Cea mai simplă metodă de a ajunge din România în Italia este cu avionul. Zilnic vei găsi zboruri din marile orașe către Roma, iar dacă vei cumpără bilete la o companie low cost prețul pornește de la 20 EURO, în funcție de momentul în care rezervi. Ține cont că prețul crește cu cât se apropie data de plecare, astfel că dacă decizi să călătorești în ultimul moment vei plăti o sumă mult mai mare. Iar dacă vei dori să adaugi și un bagaj suplimentar celui de mână sau dacă vei vrea prioritate la îmbarcare va trebui să plătești suplimentar.

 

Cât privește cazarea, prețul mediu pentru o noapte la hotel este de 133 de euro. Sigur, vei găsi și cazări mai ieftine, cu prețuri ce pleacă de la 60 de euro, dar acestea sunt destul de vechi și departe de centrul orașului. Ține cont că hotelurile din Italia sunt destul de vechi și destul de puține au beneficiat de renovări. Pe de altă parte, vei găsi și cazări mult mai scumpe. Așadar, poți face o alegere în funcție de bugetul pe care l-ai alocat pentru călătoria ta. Oricare ar fi bugetul tău, sunt șanse mari să găsești o cazare care să se potrivească cu suma pe care dorești să o aloci.

 

O masă la un restaurant ieftin te va costa între 10 și 20 de euro, iar dacă dorești să mergi la un restaurant ceva mai bun vei plăti între 40 și 80 de euro pentru o masă de 2 persoane cu trei preparate, potrivit datelor furnizate de Numbeo. Un capuccino costă între 1 și 2 euro, iar un suc între 1 și 2.50 euro. O bere costă între 3 și 6 euro. În ce privește costurile de transport în comun, un bilet costă 1.50 euro. Prețul pentru fiecare kilometru făcut cu un taxi este de 1.10 euro, la care se adaugă și pornirea de 3.50 euro.

 

Prețul de intrare la obiectivele turistice variază. Spre exemplu, un adult va plăti 12 euro pentru a intra la Colosseum, iar pentru muzeele de la Vatican va achita 14 euro. Dar Roma are și numeroase obiective turistice la care intrarea este gratuită, cum ar fi Basilica Sfântului Petre, Panteonul ori Fontana di Trevi. Dacă îți propui să vizitezi mai multe obiective turistice, poți achiziționa Roma Pass. Prețul pentru 48 de ore este de 32 de euro, iar cel pentru 72 de ore costă 52 de euro.

 

 

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News