Dan Chişu, prezent la Iaşi cu primul său film: „WebSiteStory”

Vineri, 21 mai 2010, la ora 19.00, ieşenii se pot întâlni cu Dan Chişu la Cinema „Victoria” pentru a vedea prima producţie regizorală semnată de acesta. De această dată, în calitate de regizor, Dan Chişu aduce în premieră „WebSiteStory”, filmul care reprezintă debutul său în lung-metraj.

Intitulat iniţial Pac! Esti mort, producţia a fost realizată în Bucureşti pe durata a 12 zile, cu un buget de circa 120.000 euro. WebSiteStory spune povestea a două adolescente, Laura şi Mira, care petrec o noapte într-un club. Laura se îmbată şi fumează primul joint din viaţa ei. Dimineaţă nu-şi mai aduce aminte de nimic şi află că prietena ei a murit. Şocată, vrea să afle adevărul şi descoperă pe YouTube toate postările Mirei.

Dorinţa de răzbunare va pune stăpânire pe Laura şi astfel, va începe aventura ei. Povestea adolescentei se întoarce, în final, pe net, acolo unde a şi început. „WebSiteStory” reprezintă o premieră în România şi din punct de vedere al tehnicii de filmare, fiind primul lung-metraj din România filmat cu RED Camera.
Din distribuţia filmului fac parte actorii Crina Semciuc, Diana Gurscă, Alexandru Oreste Scarlat Teodorescu, Şerban Ionescu, Florin Piersic Jr., Dragoş Bucur. WebSiteStory este o producţie Dakino Film Productions. Premiera națională filmului a avut loc la București pe 14 mai.

Dan Chişu- Regizor

Absolvent al Institutului Internaţional de Imagine din Franţa, Dan Chişu a avut experienţă vastă de lucru în publicitate şi televiziune, producător, scenarist, scriitor, actor şi regizor. De asemenea, este organizatorul a numeroase evenimente, dintre care cele mai populare sunt Noaptea Devoratorilor de Publicitate şi Festivalul Internaţional de Film Dakino.

Ca actor, Chişu a apărut în filme precum „Senatorul Melcilor”, în regia lui Mircea Daneliuc, selecţionat în Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes, „Asfalt Tango” a lui Nae Caranfil sau „Turnul din Pisa”, regizat de Şerban Marinescu.
A produs numeroase documentare TV de succes, printre care „Mănânc, deci Exist!”, distins în 2006 cu Premiul Asociaţiei Profesioniştilor în Televiziune din România pentru Cea mai bună emisiune de călătorii sau „Oraşele pierdute ale Incaşilor”, câştigător al Premiului Asociaţiei Profesioniştilor în Televiziune din România pentru Cel mai bun documentar în 2007.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata