Cum să conduceți o bicicletă electrică în siguranță

96

Fiecare biciclist ar trebui să fie atent la fluxul de trafic, dar acest lucru este și mai critic pe o bicicletă electrică. Este posibil ca șoferii să nu se aștepte ca un biciclist să atingă 30 km/h pe șosea, iar această deconectare poate duce la scenarii potențial periculoase.

Aveți grijă în trafic

Pe măsură ce bicicletele electrice devin din ce în ce mai populare, este posibil ca ceilalți participanți la trafic să fie nevoiți să își recalibreze așteptările pentru a menține o interacțiune sigură cu acest nou tip de bicicletă. Acest lucru înseamnă nu doar să vă gândiți la ceea ce faceți pe bicicletă, ci și la modul în care vă percep șoferii.

Faceți-vă remarcat

O parte din problema cu traficul este că șoferii nu știu cum să se uite la bicicletele care trec în viteză cu 200 de wați în plus de putere în spate. Pentru a vă asigura că sunteți văzut, specialiștii vă recomandă să vă echipați bicicleta electrică cu lumini și un clopoțel. Și nu este vorba doar de șoferi – s-ar putea să fiți prea rapid pentru pietoni sau alți bicicliști care nu vă vor auzi venind fără un avertisment politicos.

Verificați-vă viteza

Cea mai mare greșeală pe care vedem că o fac noii bicicliști de bicicletă electrică este să opteze pentru cea mai rapidă setare de asistență chiar de la început. Oricine ar fi entuziasmat să vadă ce poate face noul lor set de roți, dar specialiștii recomandă ca aceștia să își facă timp pentru a învăța cum se simte bicicleta la viteze mai mici înainte de a o porni la turbo.

Frânați mai devreme

Pentru că aveți mult mai multă viteză și putere în spate, frânarea devine cu atât mai importantă. Chiar și la cea mai ușoară treaptă de viteză asistată, o bicicletă electrică va adăuga aproximativ 50 de wați la lovitura de pedală. Acest lucru înseamnă că va trebui să încetiniți cu mult înainte de semnele de oprire și de trecerile de drum și mult mai devreme decât ați face-o pe o bicicletă cu viteză mai mică. Învățați să vă cunoașteți frânele și puterea lor relativă, astfel încât să puteți evalua mai bine momentul cel mai sigur pentru a începe să încetiniți.

Fiți atent în timpul montării și coborârii

Pentru unii utilizatori de bicicletă electrică mai în vârstă, sau pentru cei mai tineri cu probleme de mobilitate, montările și demontările sunt locul unde se produc multe accidente. Acest lucru se datorează parțial greutății bicicletei – cele peste 20 de kilograme în plus ar putea face ca aceasta să se răstoarne și să rănească biciclistul. Asigurați-vă că cadrul pe care îl cumpărați este unul pe care este confortabil să vă urcați și să coborâți cu ușurință. Pentru unii, asta poate însemna să caute un cadru step-through (care nu sunt doar pentru femei) sau un cadru standard cu un tub superior mai înclinat.

Nu uitați, este tot o bicicletă

Accidentele se pot întâmpla pe orice bicicletă, dar bicicletele electrice sunt demne de remarcat din cauza vitezelor mai mari implicate. Acestea fiind spuse, specialiștii remarcă faptul că accidentele pe care le-au văzut probabil că s-ar fi întâmplat și pe o bicicletă electrică ieftină și pe bicicletele convenționale.

 

De fapt, un sondaj din 2018 a constatat că doar 20% dintre cei care folosesc bicicletă electrică au declarat că au avut parte de orice tip de accident. Dintre aceștia, 19% au raportat că bicicletă electrică a contribuit la accident într-un mod unic. Așadar, atunci când vă plimbați prin oraș, asigurați-vă că țineți cont de siguranța standard a bicicletelor.

Faceți verificările, înainte ca bicicleta electrică să pornească la drum

Înainte de a pleca în călătorie cu bicicleta electrică, asigurați-vă că toate elementele de bază sunt pregătite.

 

  • Bateria este complet încărcată. Deși, cu siguranță, puteți conduce o bicicletă electrică ca o bicicletă normală, doar pedalând înainte, bateria și motorul vă oferă puterea suplimentară a asistenței electrice, ceea ce face ca o bicicletă electrică să fie o bicicletă electrică!

 

  • Este posibil să nu aveți nevoie de o baterie complet încărcată pentru prima călătorie, dar, în general, este o bună practică să aveți bateria complet încărcată, doar în cazul în care veți avea nevoie de această încărcare pentru a vă duce acolo unde doriți să ajungeți.

 

  • Casca este pusă și ajustată. Purtarea unei căști de bicicletă este o măsură de siguranță de bază. După cum spune o vorbă – cei care au ce proteja, poartă cască, cei, care nu au ce proteja, nu poartă cască. Purtați o cască de protecție în orice moment!

 

  • Sticla de apă este plină și împachetată. A avea o sticlă de apă ajută întotdeauna. Iar o excursie cu e-biking nu va face excepție. Luați cu dumneavoastră o sticlă plină de apă. Nu veți avea regrete mai târziu.

 

  • Verificați presiunea din pneuri. Este de la sine înțeles că o bicicletă electrică este tot o bicicletă. Înainte de a pleca într-o călătorie, asigurați-vă că anvelopele sunt bine umflate. Anvelopele care nu sunt umflate corespunzător sunt periculoase pentru a merge cu bicicleta. Anvelopele prost umflate nu vă vor permite să mergeți repede.

 

  • Luați în considerare și o pompă de aer și o mică trusă de reparații. Este întotdeauna recomandabil să aveți la dumneavoastră o pompă de aer simplă pentru biciclete și un kit de reparații de urgență. Dacă le aveți la îndemână, împachetați-le cu dvs. în timpul călătoriei.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata