Cum să-ţi organizezi o vacanţă de neuitat cu un buget limitat

45

Vacanţe cu grupul, city-break în Europa, excursii cu cortul sau un concediu într-un resort all-inclusive. Fiecare are felul lui de a călători!  Există doar câteva imperative: să te distrezi, să descoperi lucruri noi şi să te relaxezi, totul fără să-ţi devalizezi contul bancar. Dacă şi tu ai început să-ţi faci planuri de vacanţă, dar ai un buget limitat, noi îţi oferim câteva sfaturi despre cum să călătoreşti mai ieftin. 

Alege o călătorie low-cost

Dacă vrei să descoperi un oraş din Europa vara aceasta, alege o destinație care se află pe lista companiilor low-cost. În acest fel poţi ajunge în destinaţia dorită plătind un preţ rezonabil pe biletele de avion. Există diferite aplicaţii care îţi arată care sunt perioadele în care zborurile spre destinaţia dorită sunt mai ieftine, deci poţi să anticipezi puţin în ce perioadă vrei să-ţi faci cererea de concediu. 

Planifică din timp sau… stai cu bagajele la uşă

Ca să faci economii semnificative, gândeşte-te să-ţi rezervi o vacanţă prin intermediul unei agenţii de turism în perioadele early booking, când beneficiezi de anumite reduceri de costuri. În plus, unele agenţii oferă reduceri şi pentru clienţii fideli, aşa că, dacă ai una preferată, nu ezita să le reaminteşti că ai mai călătorit cu ei. La polul opus, tot pentru a face economii, poţi să îţi pregăteşti bagajele şi să verifici ofertele last minute, care sunt, de obicei, la preţuri ceva mai mici. 

Optează pentru o cazare inedită

Oriunde ai călători, poţi găsi oferte bune la cazare prin site-urile de închirieri apartamente, dacă ţi se pare că hotelurile din zonă sunt prea scumpe pentru bugetul tău. Indiferent că vrei o cazare la Mamaia sau să vizitezi Lacul Sfanta Ana, găseşti variante atractive şi pentru zonele turistice din România. În plus, închirierea unui apartament are şi alte beneficii financiare. Având la dispoziţie şi o bucătărie utilată, poţi să mănânci şi acasă şi nu mai este nevoie să cheltui sume substanțiale la restaurante pentru toate mesele. 

Trăieşte ca localnicii 

Zonele turistice sunt invariabil mai scumpe, indiferent de ţara în care vrei să călătoreşti. Ca să eviţi astfel de capcane, este bine să te informezi dinainte despre oraşul pe care îl vei vizita. În acest fel, vei putea descoperi restaurante mai mici, unde mănâncă localnicii sau diferite atracţii care sunt gratuite. Pe de altă parte, dacă ai un buget limitat, orientează-te către mijloacele de transport în comun sau închiriază o bicicletă pentru a te deplasa. 

Încearcă ceva diferit

Ai un buget foarte limitat, dar tot ţi-ar prinde bine o vacanţă? Încearcă ceva diferit faţă de ceea ce ai făcut până acum, de exemplu, un concediu la cort. S-ar putea să găseşti mai mulţi entuziaşti în grupul tău de prieteni şi, în plus, ai ocazia să vezi anumite zone turistice dintr-o perspectivă cu totul diferită. Viaţa în natură poate fi o provocare, dar, cu siguranţă, îţi va oferi şi amintiri de neuitat. 

Mergi în concediu în extrasezon

Nu este nevoie să pleci în concediu în perioadele de vârf ca să ai o vacanţă aşa cum ţi-o doreşti. Dacă nu vrei să cheltui prea mult, poţi alege ofertele de extrasezon care au, de obicei, preţuri mai mici. În plus, o să-ţi placă la nebunie să vezi anumite obiective turistice fără să fii luat pe sus de valurile succesive de vizitatori din toată lumea. Desigur, anumite locuri au mai mult farmec într-un sezon anume, dar dacă îţi plac şi zonele urbane, atunci aceasta poate fi soluţia potrivită pentru tine.

 

Aşadar, există diferite soluţii ca să te bucuri de o vacanţă frumoasă şi fără să cheltui sume extravagante. Inspiră-te din sugestiile noastre şi începe să-ţi planifici următoarea vacanţă!


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News