Tot ce trebuie să știți despre Nintendo Switch OLED

Modelul Nintendo Switch OLED este a patra iterație a popularei console hibride Nintendo și va fi vândut alături de Nintendo Switch și Nintendo Switch Lite. Nintendo a făcut anunțul pe 6 iulie pe contul său oficial de Twitter, după ce mulți au speculat că noua consolă va fi dezvăluită înainte sau în timpul E3 2021, în iunie.

Specificațiile Nintendo Switch OLED se aliniază cu unele dintre zvonurile pe care le-am auzit și vine cu un ecran OLED de 7 inch, care este mai mare decât ecranul LCD de 6,2 inch al Switch-ului standard. Iată tot ce trebuie să știți despre noua consolă hibridă de la Nintendo.

Data lansării Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED va fi disponibil pe 8 octombrie 2021 și va costa mai mult decât modelul standard Switch, dar va oferi și câteva noi caracteristici.

De asemenea, ar trebui să îi aducă un profit generos producătorului, deoarece Bloomberg raportează că noul Switch costă cu doar 10 USD mai mult pentru a fi fabricat decât originalul, majoritatea costurilor extra datorându-se noului ecran și a spațiului de stocare suplimentar.

Cu toate acestea, Nintendo a negat acest aspect pe Twitter. Compania a declarat: „Un raport de știri din 15 iulie 2021 (JST) susținea că marja de profit a Nintendo Switch (model OLED) va crește în comparație cu Nintendo Switch. Pentru a asigura o înțelegere corectă în rândul investitorilor și clienților noștri, dorim să precizăm că acest lucru este incorect.”

De asemenea, Nintendo a exclus posibilitatea anunțării oricărui alt hardware nou: „De asemenea, dorim să precizăm că tocmai am anunțat că Nintendo Switch (model OLED) va fi lansat în octombrie 2021 și că nu avem planuri pentru lansarea vreunui alt model în acest moment.”

Nintendo Switch OLED nu va fi lansat ca un înlocuitor pentru modelul original Switch, ci va servi în schimb ca o a treia alegere pentru consumatori. Nintendo a declarat: „Plănuim să oferim toate cele trei modele și în prezent nu intenționăm să retragem niciun model. Este vorba despre oferirea de opțiuni pentru consumator. Fiecare dintre cele trei modele are caracteristici distincte.

„Consola Nintendo Switch Lite este excelentă pentru familiile cu copii care caută o consolă sau pentru cei care caută o a doua consolă în gospodărie, în timp ce consola Nintendo Switch aduce jocurile pe televizorul dvs. Nintendo Switch (model OLED) îmbunătățește experiența jocurilor, atunci când le redați în modurile handheld și tabletop cu un ecran OLED vibrant și sunet îmbunătățit.”

Caracteristicile Nintendo Switch OLED

Știm că principalul avantaj al lui Nintendo Switch OLED este afișajul său cu diodă emițătoare de lumină organică sau OLED. Acesta este considerat pe scară largă a fi una dintre cele mai bune tehnologii de afișare, deoarece, spre deosebire de un ecran LCD, nu se bazează pe o lumină de fundal pentru a afișa imagini. În schimb, afișează imagini folosind lumina emisă de fiecare pixel individual, ceea ce înseamnă că puteți obține un negru perfect și niveluri de contrast mai mari.

Dimensiunea afișajului Nintendo Switch OLED este, de asemenea, mai mare decât ecranul LCD original al Switch-ului.

Există și câteva surprize, sub forma unui suport mai larg, reglabil și a unei calități audio îmbunătățite; cu toate acestea, nu pare că Nintendo Switch OLED va sprijini tehnologie audio spațială, cum ar fi Dolby Atmos. În schimb, difuzoarele de pe unitatea în sine au fost actualizate pentru o experiență mai bună, atunci când jucați în modul handheld sau tabletop.

O altă funcție nouă este suportul LAN prin cablu, care va fi o ușurare pentru cei care consideră că jocurile online Nintendo Switch nu sunt cele mai stabile sau de încredere, atunci când sunt jucate prin Wi-Fi.

O altă zonă în care Nintendo Switch OLED se îmbunătățește față de original este stocarea internă. Nintendo Switch OLED are 64GB spațiu de stocare, comparativ cu 32GB pe modelul original Switch și există și suport pentru carduri microSD compatibile.

Stația de andocare Nintendo Switch a primit, de asemenea, o actualizare subtilă, deoarece acum are margini rotunjite, pentru un design mai modern, și este disponibilă pe alb, pentru a se potrivi cu noua schemă de culoare a lui Nintendo Switch OLED. Consola este, de asemenea, disponibilă în clasicul combo de culoare Neon Blue / Red, cu un doc negru.

Este Nintendo Switch OLED 4K?

În mod surprinzător, nu. Una dintre cele mai mari caracteristici pe care consola Nintendo Switch Pro o avea a fost opțiunea de a oferi rezoluție 4K atunci când era andocată, dar Nintendo Switch OLED va oferi doar 1080p, la fel ca Switch-ul obișnuit. Aceasta pare a fi o mare oportunitate ratată pentru Nintendo și ar putea face upgrade-ul puțin mai greu de justificat pentru unele persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata