Există o băutură care curăţă ficatul şi stomacul peste noapte are efecte deosebite asupra tubului digestiv.
Este vorba despre lichiorul de nuci verzi, se altfel, nucile verzi au nenumărate beneficii pentru sănătate, acestea fiind folosite încă din Antichitate în scop curativ, în remedii locale, precum cataplasme și unguente, alături de tincturi și siropuri de consum zilnic.
Fructele sunt bogate în nutrienți, vitamine, minerale și acizi grași esențiali pentru buna funcționare a organismului.
Totodată, nucile verzi conțin, din plin, fosfor, potasiu, calciu, fier, iod, zinc și seleniu, alături de vitaminele B, E și C.
Mai mult decât atât, nucile verzi conțin aproximativ 20% apă și acizi grași de tip Omega-3.
Lichiorul de nuci verzi, băutura care curăţă ficatul şi stomacul peste noapte
Nucile verzi sunt un remediu excelent pentru astenie datorită conţinutului ridicat de zinc şi flor.
În plus, acizii grași Omega-3 și conținutul de vitamina E reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare, reduc colesterolul și stimulează sistemul imunitar.
Prin consumul regulat de nuci verzi se poate crește pragul de toleranță la durerea musculară, survenită în urma efortului fizic.
Nucile verzi susțin și tonusul fizic, deci servesc drept un excelent supliment pentru persoanele care merg la sală sau practică alte forme de sport.
Lichiorul de nuci verzi ajută la tratarea indigestiei sau al tulburărilor de scaun.
Totodată, susține procesul normal de digestie și poate fi un remediu adjuvant în tratamentul afecțiunilor de glandă tiroidă, datorită conținutului bogat de iod și de vitamina C.
Lichiorul de nuci verzi poate fi folosit și în tratamentul homeopatic al anemiei. Este recomandat și în tratamentul infecțiilor stafilococice sau streptococice, scrie doc.ro
Reţetă lichior de nuci verzi
Ingrediente lichior nuci verzi
30 nuci verzi, medii spre mari;
1,5 litri de apă;
1 litru de alcool rafinat de minim 60 de grade;
300 grame zahăr brun;
2-3 cuișoare și 2 batoane de scorțișoară.
Mod de preparare lichior de nuci verzi
Nucile tăiate se pun într-un vas mare de sticlă și se toarnă, peste apa și jumătate din cantitatea de alcool. Se acoperă vasul și se lasă la macerat timp de 10 zile.
O dată pe zi se amestecă energic în perioada de macerație. După cele 10 zile, se strecoară conținutul printr-o sită, se caramelizează zahărul și se toarnă peste, apoi se adaugă cuișoarele, scorțișoara și se pune întregul amestec la fiert.
Se lasă să dea un clocot, după care se ia de pe foc, se strecoară, din nou, și, la final, se adaugă restul de alcool.
Lichiorul este bun pentru consum la 4 săptămâni de la preparare și se recomandaă depozitarea sa în recipiente din sticlă.
Sursa: www.antena3.ro