Ajutor! Cum scap de gandacii rosii de bucatarie?

8

Imagineaza-ti ca ai asteptat toata ziua sa ajungi acasa dupa job si sa-ti devorezi mancarea preferata, doar ca descoperi ca gandacii rosii de bucatarie ti-au luat-o inainte. Gandacii de bucatarie sunt o adevarata pacoste si daca te-ai pricopsit cu ei, foarte greu poti sa scapi fara interventia unor profesionisti care chiar au toate „armele” necesare pentru exterminarea lor completa. In rest, poti incerca (daca nu ai facut-o deja) o serie de trucuri naturale de casa, sprayuri toxice, eliminare 1:1 cu pantoful.

Ne pare rau sa-ti spunem, dar de cele mai multe ori cand crezi ca ai reusit sa scapi de aceste vietati problematice, constati ca undeva exista un izvor si ele apar iar si iar. Iata ce trebuie sa stii despre gandaci rosii de bucatarie.

De ce am gandaci rosii de bucatarie?

Infestarile pot rezulta din boabe sau alte produse procesate infestate care ajung la tine in casa. Pot sa ajunga si de la vecini, pentru ca gandacii se strecoara foarte usor prin fisuri (usi, ferestre, crapaturi etc). Gandacii sunt atrasi de firimituri – de aceea, locul lor preferat este bucataria. Depozitarea cerealelor si a produselor pe baza de cereale pentru perioade lungi de timp poate creste riscurile de infestare.

Contaminarea alimentelor cu gandaci rosii de bucatarie

Gandacii distrug bunurile depozitate si pot deveni o problema foarte serioasa daca se inmultesc, mai ales pentru ca ei pot contamina alimentele prin depunerea de materii fecale si parti ale corpului in sau pe produse. De aceea, gestionarea rapida a situatiei este critica. Chiar daca majoritatea gandacilor nu sunt purtatori de boli, ouale, larvele si resturile lasate de corpul lor infesteaza alimentele.

Cum pot sa scapi de gandacii rosii de bucatarie?

Poti incerca mai multe remedii si sprayuri, dar daca vrei sa mergi pe calea sigura si eficienta, iti recomandam sa apelezi de prima data la o firma DDD, specializata in servicii de dezinsectie deratizare. O echipa profesionista se va ocupa in mod corespunzator de problema gandacilor rosii de bucatarie si va putea sa-i extermine complet.

Cunostintele, experienta si utilizarea eficienta a diferitelor produse si echipamente vor ajuta la controlul populatiei de gandaci daunatori. Daca ai vazut 1 – 2 gandaci rosii de bucatarie, nu amana problema, pentru ca acesti daunatori se inmultesc mai repede decat ai crede.

Ce poti face tu pentru a evita infestarea cu gandaci rosii de bucatarie?

  • examineaza ambalajele cand cumperi alimentele. Arunca pachetele infestate sau returneaza-le. Cand cumperi produse vrac, verifica orice stadiu de insecta adulta sau larva.
  • verifica data de valabilitate a produselor alimentare cumparate. Foloseste conceptul FIFO – primul intrat, primul iesit. Nu depozita alimentele pentru o perioada prea lunga de timp.
  • curatenie: pastreaza bucataria curata si nu lasa firimituri pe masa. Verifica daca exista fisuri pe unde ar putea patrunde gandaci rosii de bucatarie de la vecini (daca locuiesti la bloc).
  • depozitarea alimentelor. Daca poti, pastreaza alimentele in recipiente, unde insectele nu pot sa ajunga (din plastic, cu capace etanse). Evita recipientele din carton, lemn sau hartie.
  • produse chimice. Nu iti recomandam sa folosesti acasa astfel de produse chimice pentru ca exista un risc foarte mare sa-ti contaminezi alimentele. Daca este nevoie de insecticide, apeleaza la o firma DDD, care va sti cum sa aplice produsele chimice astfel incat sa se evite contaminarea.

Pentru dezinsectie gandaci, viziteaza www.pestcontrol-bucuresti.ro

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL

Servicii de deratizare Bucuresti – 0765444422

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata