Cum aleg un dispenser de hârtie de calitate

7
Sursa foto: https://pixabay.com/ro

 

Dispenserele reprezintă cea mai practică și eficientă soluție pentru a pune la dispoziție utilizatorilor produsele de igienă de care au nevoie. Le întâlnim frecvent în restaurante, instituții publice, școli, cabinete medicale etc, existând și modele pe care le putem folosi acasă.

În categoria dispenserelor destinate produselor de igienă intră dispenserele de prosoape din hârtie, dispenserele pentru hârtie igienică, dispenserele pentru săpun lichid și dispenserele pentru șervețele destinate dezinfectării colacului de la WC. De asemenea, odată cu declanșarea pandemiei au apărut frecvent în peisaj și dispenserele pentru dezinfectant de mâini.

Astăzi ne vom opri atenția asupra dispenserelor pentru hârtie și îți vom arăta care sunt criteriile pentru alegerea unui produs de calitate.

 

Ține cont de caracteristicile spațiului în care îl instalezi

Pentru a fi ușor de montat și de folosit, un dispenser trebuie să fie adaptat dimensiunilor și caracteristicilor spațiului în care îl vei instala. În funcție de aceste detalii, trebuie să alegi un dispenser mai mic sau mai mare, dispus pe orizontală sau pe verticală. Evident că dispenserele mai mici sunt recomandate pentru spațiile cu o suprafață mai redusă, iar cele mari sunt pentru spațiile vaste. De asemenea, dispenserele pe verticală sunt soluția indicată pentru spațiile înguste.

 

Estimează afluxul de utilizatori

În același timp, un dispenser de hârtie trebuie să aibă o capacitate adaptată numărului de persoane care îl vor utiliza. Astfel, dacă ai nevoie de un dispenser pentru a-l instala în toaleta unui club sau restaurant prin care se perindă mulți clienți, atunci va trebuie să alegi unul de mare capacitate, pentru a nu risca să se epuizeze rapid stocul de hârtie. Pentru spații cu un aflux mai redus cum ar fi un birou, un cabinet medical sau propria locuință, un dispenser de capacitate mai mică va face față cu brio, și chiar nu are rost să achiziționezi unul foarte mare.

 

Alege un model potrivit cu specificul spațiului

Dispenserele sunt disponibile într-o varietate de modele, forme și culori, astfel că poți alege unul care să se potrivească perfect stilului în care este decorat spațiul, dar și destinației acestuia. Spre exemplu, pentru un cabinet medical de pediatrie este potrivit un dispenser în culori vii sau cu un imprimeu vesel, care să insufle o atmosferă prietenoasă pentru micii pacienți.

Totodată, poți alege un dispenser într-o nuanță asortată cu faianța ori culoarea zugrăvelii sau unul care să imite textura lemnului ori altor materiale din încăpere.

 

Dispenser manual sau cu senzor

Atunci când vrei să comanzi un dispenser de hârtie, poți opta pentru un model simplu, care permite utilizatorului să își ia câte prosoape dorește, sau unul automat, cu senzor. Bineînțeles că modelele cu senzor sunt mai scumpe decât cele manuale, dar se dovedesc o investiție bună. Folosind un astfel de dispenser se reduce semnificativ risipa, implicit costurile cu achiziționarea hârtiei consumabile. În plus, un astfel de dispozitiv este și mai igienic, întrucât utilizatorul nu atinge dispenserul, ci doar hârtia pe care o va folosi.   

 

Utilizarea unui dispenser de hârtie de pe sterge.ro se va dovedi cea mai inspirată soluție, pentru că te ajută să menții prosoapele uscate, îngrijite, fără a fi expuse riscului de contaminare prin atingerea repetată de către mai multe persoane. Totodată, folosirea dispenserelor de hârtie te ajută să reduci cantitatea de deșeuri și să faci economie, pentru că utilizatorii vor consuma o cantitate mai mică de hârtie.  Chiar dacă nu se vor rezuma la un singur prosop, consumul va fi mai mic decât în cazul în care ar avea la dispoziție întregul pachet din care să se servească singuri.

În ceea ce privește dispenserele de hârtie igienică, acestea sunt o alternativă mai civilizată și mai elegantă la clasicele suporturi, pe care rola este atașată la vedere. În plus, sunt și mult mai igienice, întrucât hârtia din dispenser este protejată riscurilor de contaminare specifice unui grup sanitar.  

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata