De ce să alegi ambalarea produselor în cutii de carton atunci când deții un magazin online?

16

Orice proprietar de magazin online știe cât de important este ca produsul pe care îl comercializează să ajungă în siguranță la destinatar. Astfel, fiecare dintre ei caută cele mai bune opțiuni de ambalare și materiale antișoc, astfel încât coletul să ajungă la destinatar în cele mai bune condiții.

 

Cele mai multe magazine online folosesc ambalare în cutii de carton ca modalitate de coletare, extrem de populară și accesibilă. Ambalarea în cutii de carton nu se folosește doar în cazul produselor electronice, electrocasnice sau al produselor pentru casă și grădină, ci este larg folosit și în industria alimentară – fructe, legume, produse lactate.

 

Ca această modalitate să fie eficientă este important să alegi o cutie de carton potrivită pentru produsele pe care le comercializezi. Cum faci cea mai bună alegere? Ținând cont de următoarele criterii:

Dimensiunea produselor

În funcție de produsele pe care le comercializezi ai la îndemână o gamă variată de cutii de carton. În funcție de greutatea acestora poți opta pentru modelele din carton ondulat sau triplu stratificat, care poate rezista la o greutate de până la 25 de kilograme. În plus, trebuie menționat că prețul acestora variază în funcție de dimensiunea, modelul și tipul cutiei de carton.

De ce să alegi cutiile din carton cu perete dublu?

Spre deosebire de cutiile într-un singur strat, cele cu perete dublu asigură mai multă protecție produselor ce urmează a fi trimise către destinatar. Deși sunt mai scumpe, privește acest lucru ca pe o investiție în imaginea companiei pe care o deții.

La Rogri vei găsi și modelele de cutii de carton cu perete triplu, special create pentru produsele mai grele, cum ar fi piesele auto sau aparatele electrocasnice. Produsele astfel împachetate vor fi mai bine protejate în aceste cutii, atât împotriva factorilor de mediu, cât și al depozitării, manipulării sau transportului defectuoase.

Cost versus cutii de carton calitative

Ambalajul este primul lucru cu care clientul intră în contact atunci când primește coletul. Astfel, poți opta pentru personalizarea ambalajelor, pentru a obține un plus de vizibilitate pe piață. Ar fi bine să știi că majoritatea clienților preferă cutiile de carton calitative, ca o carte de vizită pentru produsele pe care le comercializezi.

Cartonul este reciclabil și ușor

Fie că alegi o cutie de carton simplă, fie un model personalizat, este important de menționat că acestea sunt 100% reciclabile sau pot fi folosite ulterior de către clienți pentru a depozita sau transporta alte lucruri voluminoase sau grele.

Nu uita să închizi și să sigilezi cutia corespunzător

Procesul de ambalare nu se poate finaliza fără aplicare benzii adezive. Banda de scotch aleasă trebuie să închidă ermetic cutia, astfel încât aceasta să nu se desfacă în timpul depozitării, transportului și manipulării coletului.

Produsele sunt fragile? Au nevoie de marcaje suplimentare!

Dacă transporți produse fragile din sticlă sau ceramică este foarte important ca acest lucru să fie vizibil pe colet. Astfel, persoanele care se vor ocupa de transportul și manipularea cutiilor ambalate trebuie informate cu privire la conținutul acestora pentru a ști cum sa manevreze cutiile și în ce condiții să le transporte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata