Ghidul Managerului de Restaurant despre Meniu Digital prin Scanare QR

Pandemia a schimbat meniul în restaurante: selectarea produselor și plasarea comenzilor au loc acum prin simpla deschidere a telefonului și scanarea unui cod QR.

Tehnologia din spatele codurilor QR are o vechime de peste 20 de ani (a apărut în Japonia prin anii ‘90). Provocările ridicate de epidemie au făcut însă să explodeze popularitatea codurilor QR – încă un exemplu al modului în care contextul pandemic a reprezentat un teren fertil pentru noi tipuri de afaceri.

În contextul epidemiologic s-a născut reticența clienților de a atinge meniurile clasice, utilizate la comun, deci suspecte de microbi. Codurile QR au fost resuscitate pentru a rezolva această problemă. Ulterior s-a dovedit că utilizarea codurilor QR în restaurante aduce și o serie de beneficii colaterale, deloc de neglijat, precum reducerea timpilor de așteptare din partea clienților și ușurința de a opera modificări în meniu.

Companiile furnizoare de meniuri digitale inovează adăugând și opțiuni de promovare (“Cumpărate frecvent împreună”, care stimulează creșterea valorii notei de plată) dar și o experiență de comandă mult îmbunătățită. Win-win și pentru restaurante, și pentru clienți.

Serviciile de meniu digital prin scanare cod QR sunt pe val și în România. La o simplă căutare pe internet vei descoperi că există o multitudine de furnizori.

Însă pe lângă criteriul de preț, care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent pentru o alegere pe care să nu o regreți ulterior? Cum faci dacă meniu localului tău este deja online – trebuie să achiziționezi întreg serviciul sau poți achiziționa doar codul QR? Există pe internet generatoare gratuite de coduri QR – sunt sau nu suficient de ok?

Odată aflat în fața deciziei de a alege un furnizor de servicii de meniu digital pentru restaurantul tău, te vezi confruntat cu o serie întreagă de întrebări. În funcție de cum răspunzi acestor întrebări, ai garanția unei alegeri corecte a furnizorului.

Echipa VilicoRest a pregătit un ghid informativ complet, adresat managerilor de restaurante care au nevoie să se documenteze în vederea alegerii unui serviciu de meniu digital.

În acest ghid vei afla:

  • Meniuri igienice post-covid – ce alternative există
  • Ce este un meniu digital prin scanare cod QR
  • Ce beneficii poți aștepta prin adăugarea unui meniu digital QR
  • Pașii de urmat pentru obținerea unui meniu digital
  • Cum faci trecerea de la meniul tipărit la un meniu digital
  • Întrebări frecvente despre meniul digital
  • Meniuri digitale prin cod QR: exemple din toată lumea
  • Alte idei de utilizare a codurilor QR în restaurante

Ghidul Managerului de Restaurant despre Meniu Digital prin Scanare QR poate fi citit pe blogului site-ului VilicoRest.

VilicoRest este un sistem software complet, flexibil și accesibil, care automatizează operațiunile zilnice, permițând astfel managerilor unităților de alimentație publică de orice mărime să le acorde clienților întreaga atenție. Sistemul software VilicoRest este dezvoltat în orașele Cluj-Napoca și Satu Mare, de către o echipă cu peste un deceniu de experiență în domeniu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata