Haine reflectorizante de protectie

Îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate este cea reflectorizantă sau ușor vizibilă din orice fundal. Utilizările evidente sunt pe și în jurul drumurilor, pe șantiere, în situații de securitate și, desigur, în cadrul serviciilor de urgență. Articolele de haine reflectorizante de protecție sunt realizate în culori fluorescente precum galben si portocaliu pentru a vă scoate în evidență în timpul zilei și din material retroreflectorizant pentru a vă face mai vizibil în condiții de lumină slabă. Un retroreflector este un obiect care captează lumină din toate unghiurile diferite și o reflectă înapoi într-o singură linie. Cel mai simplu exemplu în acest sens este ochiul unei pisici. În îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate materialul retroreflectant de vârf este un produs 3M numit Scotchlite. Te poți gândi la el ca la o foaie plină cu ochi minusculi de pisică.

Există multe tipuri de imbracaminte de protectie la lucru, de la veste și jachete la seturi de pantaloni, salopete și combinezoane. Atunci când faceți o evaluare a pericolelor pentru a determina îmbrăcămintea reflectorizantă adecvată, este util să luați în considerare și alte protecții necesare. De exemplu, în condițiile care necesită echipament impermeabil, o jachetă impermeabilă și reflectorizantă este o alegere mai bună decât o jachetă impermeabilă asociată cu o vestă reflectorizantă. Pe de altă parte, muncitorii care intră în depozit doar ocazional, pot folosi o vestă reflectorizantă peste celelalte echipamente.

Puteți lua în considerare și accesorii, cum ar fi mănuși și cămăși, sau încălțăminte cu caracteristici care îmbunătățesc vizibilitatea. Multe dintre aceste articole vor avea inserții reflectorizante sau accente care pot face un utilizator mai vizibil din cap până în picioare.

În practică există trei categorii de haine reflectorizante. Prima categorie se referă la lucrătorii care riscă să fie loviți, dar nu sunt expuși traficului pe drumurile publice. Exemple în acest sens sunt cei care recuperează cărucioarele de cumpărături din parcări, muncitorii care se deplasează pe propriile picioare în depozite și care utilizează stivuitoare sau alte echipamente mobile și muncitorii din industria petrolieră, gaze, rafinării și mine. A doua categorie este pentru lucrătorii care sunt expuși traficului pe drumuri. Exemple de acești lucrători sunt echipele de construcție a drumurilor, personalul din parcări, operatorii de remorcare și echipajul de la aeroport, inclusiv manipulatorii de bagaje. A treia categorie este destinată siguranței publice, respectiv cei care lucrează în aplicarea legii, intervenții de urgență, pompieri, închiderea drumurilor și investigarea accidentelor.

În mediile care necesită îmbrăcăminte reflectorizantă, dar care prezintă și alte probleme de siguranță, cum ar fi temperaturile scăzute, o soluție este ca angajații să poarte vestă reflectorizantă peste îmbrăcămintea izolantă. Dar vestele pot fi pierdute și ar putea fi nevoie să fie înlocuite des și pot afecta mișcarea și productivitatea atunci când sunt purtate peste echipamente de protectie a muncii mai grele.  Existența unui echipament precum o geacă reflectorizantă de iarnă sau un combinezon reflectorizant reduce riscul pierderii sau folosirii inadecvate a vestelor reflectorizante, crește longevitatea echipamentului și ajută la productivitate, deoarece angajații nu poartă straturi inutile.

Atunci când alegeți îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate, este important să luați în considerare contextul în care vor fi văzuți lucrătorii. Dacă majoritatea echipamentelor pe care le folosiți sunt galbene ar trebui să alegeți echipament de protecție portocaliu pentru a ajuta la contrast. Comparați diferite materiale reflectorizante cu fundalul în care se află lucrătorii pentru a găsi cel mai bun contrast pentru mediul în care lucrează.

ProWear oferă o gamă largă de opțiuni, inclusiv tehnologii inovatoare pentru îmbrăcămintea reflectorizantă, precum Glow in the dark, ce a apărut ca răspuns la provocările în acest domeniu, pentru a asigura o siguranță sporită mai ales în întuneric.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata