Mutarea biroului de acasă: ce semne indică acest pas și motive pentru a-l face

Când începi o afacere mică sau lucrezi freelance, biroul de acasă este cea mai convenabilă opțiune, din punct de vedere financiar, dar și al nivelului de confort. Însă, în timp, acesta nu mai este suficient pentru a-ți găzdui afacerea, în special dacă te extinzi sau dacă simți nevoia de o schimbare. Motivele sunt numeroase, dar câteva dintre acestea indică perioada propice pentru a face o schimbare mult așteptată. Iată câteva dintre acestea și de ce este necesar să fii deschis spre schimbare:

Ai întâlniri cu clienți

Într-un domeniu în care te bazezi pe relațiile puternice și de durată cu clienții este necesar să ai și un birou sau un sediu care inspiră încredere. Chiar dacă poți avea întâlniri online prin videoconferințe, comunicarea directă, în persoană, rămâne cea mai potrivită metodă de a interacționa. Trebuie să te folosești de calitățile tale persuasive și de succesul tău, dar felul în care le faci asta și mediul din care le transmiți ajută la crearea unei prime impresii. Chiar dacă ai o echipă foarte mică sau lucrezi singur, un birou amenajat într-un spațiu potrivit te va ajuta să organizezi întâlniri de afaceri adevărate și serioase. 

Asigură-te că amenajezi noul spațiu după standardele unui birou clasic și să incluzi un aparat aer conditionat care face atmosfera cât mai plăcută în orice sezon. Mediul pe care îl stabilești în biroul tău va deveni o carte de vizită, iar astfel de detalii te ajută să-ți faci o imagine cât mai bună. Mobilierul, decorul și toate detaliile trebuie să transmită profesionalism și să susțină calitatea serviciilor pe care le oferi clienților.

Vrei să separi munca de viața personală

Cei care activau freelance încă dinainte de pandemie erau obișnuiți să muncească de acasă sau din orice loc în care se aflau. Însă, chiar dacă aceasta era și situația ta sau ai făcut o schimbare majoră în carieră, de multe ori devine complicat să separi munca de viața personală când lucrezi de acasă. Mai ales dacă ai o familie numeroasă, cu copii, nu vei mai separa spațiul dedicat afacerii și muncii de momentele petrecute cu cei dragi. Acest lucru poate duce la senzația de burnout sau te va împinge să lucrezi peste program, chiar și fără să-ți dai seama. 

Pentru a rămâne cât mai conectat la separarea celor două puncte importante din viață, mutarea activității într-un spațiu special dedicat muncii te poate ajuta. Acest spațiu poate fi un apartament pe care îl închiriezi cu scopul de a munci exclusiv de acolo. Apartamentele sau garsonierele nemobilate, dar și spațiile închiriate pentru birouri sunt potrivite pentru situațiile în care ai nevoie de un loc doar al tău pentru muncă. Vei avea nevoie doar de strictul necesar pentru muncă și câteva elemente care creează o atmosferă cât mai bună. Amenajează-ți și o bucătărie mică, în care să incluzi toate cele necesare, precum un prajitor de paine, pentru diminețile în care vrei să muncești de la prima oră.

Ai spațiu limitat

În funcție de domeniul în care activezi și ce activitate ai în fiecare zi, spațiul de acasă poate deveni, în timp, limitat. În special dacă lucrezi într-un domeniu artistic și trebuie să trimiți materiale printate sau alte articole, vei avea nevoie de un spațiu în care să le depozitezi. De asemenea, domeniile fashion și de contabilitate au nevoie de spații generoase în care să-ți organizezi piesele vestimentare sau documentele. Când spațiul nu-ți mai îndeplinește nevoile este timpul să cauți un upgrade și să faci schimbările necesare. În acest fel vei putea deveni mai organizat și vei avea la dispoziție spațiul perfect pentru activitatea profesională. De cele mai multe ori, dacă ai prea multe documente, obiecte și alte materiale necesare muncii în casă, nu faci decât să creezi mai multă dezordine și să îngreunezi viața de zi cu zi de acasă.

 

Alege un spațiu pentru activitatea ta profesională și separă temeinic viața profesională de cea personală. Acordă atenție semnelor care indică această nevoie și ține cont de ele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata