Relaţie de lungă durată? Iată cum o poţi condimenta!

Relaţiile lungi se confruntă adesea cu  probleme legate de monotonie şi rutină. Bineînţeles că după o perioadă lungă de timp petrecută împreună, cei doi parteneri tind să neglijeze partea intimă pe care o relaţie ori o căsnicie o implică. Uneori acest lucru se întâmplă din lipsă de timp, alteori pentru că familia s-a mărit… şi ştim cu toţii că un copil mic necesită foarte multa atenţie, chiar 24 din 24. Însă, dacă îţi doreşti o căsnicie fericită, trebuie să găseşti timp şi pentru relaţiile intime.

Cât de importante sunt acestea într-o relaţie? Ei bine, Sigmund Freud, medic neuropsihiatru şi fondatorul școlii psihologice de psihanaliză, afirma că sexul este la fel de important precum, mâncarea, apă şi somnul. Mai mult decât atât, acesta susţinea ideea că oamenii au nevoie de întreţinerea de relaţii intime tocmai pentru a funcţiona normal atât în cadrul cuplului, cât şi în societate.

Dar hai să vedem care sunt beneficiile pe care relaţiile intime le aduc în viaţa celor doi parteneri:

  • Menţine vie pasiunea

O relaţie evoluează bine în timp şi rezistă atunci când cei doi parteneri sunt mai mult decât iubiţi, sunt parteneri, sunt prieteni etc. Însă, dacă te afli într-o căsnicie unde relaţiile intime lipsesc cu desăvârşire e ca şi cum ai avea lângă tine doar un simplu amic. Cuplurile au nevoie de atingere, de pasiune, de intrigă, de contact… de dragoste. Iar în mare parte pasiunea este menţinută de relaţiile intime.

Dacă nu ştiţi cum să reaprindeţi flacăra pasiunii dintre voi doi, puteţi încerca să faceţi amândoi o vizită virtuală la un Sexshop online. Bineînţeles că decizia trebuie să fie luată de ambii parteneri. Amândoi trebuie să îşi dorească acest lucru, amândoi trebuie să fie deschişi către ideea folosirii unor jucării sexuale, precum cele pe care le vezi aici.

  • Va scăpa de stres, dar şi de unele probleme de sănătate

Este dovedit că în timpul actului sexual, corpul eliberează atât endorfine, cât şi alţi hormoni, care îi vor face pe ambii parteneri să se simtă mai bine, să scape de stres, de tensiune şi aşa mai departe. De asemenea, este dovedit că ejacularea îi ajută pe bărbaţi să ţină la distanţă cancerul de prostată. Ba mai mult decât atât, actul în sine îmbunătăţeşte starea de spirit, scade tensiunea arterială si acţionează ca o terapie de relaxare însoţită de un boost de energie.

  • Dormiţi mai bine

Odată cu trecerea anilor, somnul că pare de fuge de noi. Însă sunt metode şi metode care ne pot ajuta să dormim mai bine. Întreţinerea de relaţii intime este una dintre ele, poate chiar cea mai plăcută şi cea mai relaxantă.

  • Va ajută să rămâneţi în formă

Cercetătorii au descoperit că în timpul actului sexual, bărbatul arde aproximativ 4 calorii pe minut, iar femeile în jur de 3 calorii pe minut. Deci, pe lângă faptul că te simţi mai bine, reuşeşti şi să te menţii în formă în cel mai plăcut mod cu putinţă.

  • Creşte nivelul de intimidate dintre voi şi contribuie la sporirea dorinţei

Apropierea fizică din timpul actului sexual nu face decât să contribuie la apropierea sufletească dintre cei doi parteneri. De asemenea, este dovedit că sporeşte dorinţa sexuală, dar şi pasiunea.

Cât de deschis este partenerul tău către acest tip de experimentare cu cadouri cumparate dintr-un magazin online? Ei bine, nu rămâne decât să vorbiţi cât mai deschis, fără a judeca sau respinge încă din start ideea.

Simţi că te-ai îndepărtat de partenerul tău? Iată cum poţi reclădi  relaţia.

Comunicarea este unul din aspectele cele mai importante care pot face o relaţie să reziste în timp sau, dimpotrivă, să se destrame. Cu cât cei doi parteneri comunica mai des, cu atât se vor apropia mai mult unul de celălalt. Astfel, te încurajăm să vorbeşti cu partenerul tău. Să îi povesti acestuia atât despre dorinţele tale, cât şi despre cele mai mari frici sau dezamăgiri. De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că o comunicare reuşită implică 2 oameni. Astfel că, ambii parteneri trebuie să fie deschişi, ambii trebuie să îşi împărtăşească gândurile.

Atenţie! Comunicarea nu înseamnă reproş.

Compromisul este un alt aspect deloc de ignorat. Într-o relaţie se fac multe compromisuri. Însă atunci când doar unul din parteneri face compromisuri, atunci relaţia este inegală. Acest lucru nu înseamnă decât ca un partener oferă, iar celălalt doar primeşte fără a oferi nimic în schimb… ori oferă mult prea puţin. Balanţa în acest caz trebuie să fie una echilibrată.

Încrederea este un alt aspect la fel de important. De asemenea, să nu uităm de respect care şi el ocupa un loc fruntaş în consolidarea unei relaţii. Prin urmare, trebuie să îi oferi celui de lângă tine atât încredere, cât şi respect. Bineînţeles că trebuie să te asiguri că le şi primeşti.

Libertate! Poate că îţi sună puţin ciudat acest ultim aspect, însă cu toţii avem nevoie de libertate. Avem nevoie să stăm din când în când singuri. A fi mereu împreună nu este întotdeauna cea mai bună decizie. A avea timp pentru tine, a petrece puţin timp doar tu şi cu tine, poate face minuni într-o relaţie. Prin urmare, oferă-i partenerului tău libertate şi lasă-l să se bucure de ea. Bineînţeles că acest lucru nu înseamnă ca el va avea libertatea de a face orice îi trece prin cap, căci şi acest tip de libertate are limitele ei.

Alegeţi împreună care este cea mai bună metodă prin care să readuceţi pasiunea în viaţa voastră! Şi nu uitaţi să experimentaţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata