Vinul roze și beneficiile sale pentru sănătatea ta!

Știi desigur că medicii recomandă consumul unui pahar de vin la o masă, dar cu toate acestea nu prea ai ținut cont de acest sfat. Sau, în condițiile în care apreciezi un vin bun, nu ai ales niciodată un vin roze, ci ai încercat mai degrabă unul alb sau roșu. Vinul roze părea ceva, așa… un fel de amestec nereușit dintre cele două feluri de vin, și nu te atrăgea cu nimic.

Cel mai probabil ca și tine au gândit mulți necunoscători în acest domeniu, dar acum este timpul să renunți la aceste prejudecăți. Mai ales dacă îți spunem că vinul roze are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Nu zâmbi neîncrezător, chiar au fost realizate studii medicale care le-au demonstrat, așa că te invităm să le descoperi în rândurile următoare.

Scade nivelul colesterolului rău

Dacă până acum ceva vreme aveai impresia că vinul alb este mai sănătos și mai benefic pentru organism, este timpul să îți schimbi această idee. Se pare că vinul roze, cel pe care probabil l-ai tratat mult timp cu superficialitate, este mult mai bogat în acele substanțe care te ajută să previi, dar și să tratezi anumite afecțiuni.

Printre acestea se află și valorile ridicate ale colesterolului rău, de care se plâng foarte mulți oameni, inclusiv cei care susțin că duc un stil de viață sănătos. În acest caz, vinul roze este perfect, deoarece este o sursă bună de polifenoli care contribuie la scăderea nivelului ridicat al colesterolului ”rău”.

Reduce riscul unui atac de cord

Vinul roze este, de asemenea, o excelentă sursă naturală de antioxidanți care te ajută să ai o inimă sănătoasă. Unele studii medicale au scos în evidență și faptul că acest tip de vin reduce cu mult riscul de a suferi un atac de cord, deoarece antioxidanții despre care îți vorbeam ceva mai sus contribuie la reducerea inflamației vaselor de sânge.

Eliminarea toxinelor este mult mai ușoară

Despre potasiu ar trebui să știi că este acel mineral de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Este esențial în toate procesele metabolice ale organismului, și cu ajutorul lui inima și creierul funcționează mai bine.

Tot cu ajutorul potasiului se elimină mai ușor sodiul din organism, adică scapi mai ușor de toxinele acumulate în corp și nici retenția de apă nu îți mai face probleme. De ce ți-am oferit toate aceste informații? Doar pentru a adăuga că vinul roze conține potasiu, despre beneficiile căruia tocmai ai citit.

Scade hipertensiunea arterială

Cei care suferă din cauza valorilor mari ale tensiunii arteriale se feresc de consumul de vin roșu, deoarece acesta este recunoscut pentru faptul că o ”ajută” să crească. În schimb, vinul roze este chiar recomandat în cazul lor, deoarece potasiul care se găsește în el contribuie la reducerea valorilor mari ale tensiunii arteriale. Discută cu medicul tău cardiolog dacă ai putea să bei, din când în cânt, un pahar de vin roze!

Perfect pentru dietă

Vinul roze nu are multe calorii, așa că îl poți ”lipi” de o masă delicioasă, de regim. Nu a spus nimeni că mâncarea dietetică trebuie să fie insipidă, iar o cină romantică poate fi perfectă chiar și în condițiile în care trebuie să îți numeri caloriile.

Și, cu un pahar de vin roze alături, parcă și regimul este mai ușor, iar restul este deja poveste.

În plus, gustul lui fructat, ușor citric, îl face ideal să fie consumat primăvara și vara, rece – dar nu înghețat. Se potrivește de minune cu peștele, curcanul, puiul, iar alături de niște preparate pregătite la grătar este de-a dreptul perfect.

Sursă bună de antioxidanți

Toată lumea a auzit de antioxidanți, și de beneficiile pe care aceștia le au asupra inimii și a pielii. Vinul roze, consumat cu moderație, este o excelentă sursă naturală de antioxidanți, pe care o poți folosi în avantajul tău.

Conține resveratrol

Vinul roze conține și resveratrol, recunoscut printre altele și pentru faptul că îți protejează organismul împotriva ”atacului” dat de tumorile maligne ale ficatului. Mai mult chiar, au fost realizate unele studii prin care s-a demonstrat că tot reveratrolul te ajută și referitor la oprirea creșterii celulelor leucemice, și ar fi indicat chiar pentru a preveni și trata cancerul de piele, mamar, sau cancerul esofagian.

Vinul roze, preferatul francezilor

Atunci când vine vorba despre vin, cu siguranță francezii sunt considerați adevărații cunoscători. Și, poate că nu degeaba aceștia susțin că vinului roze ar trebui să i se acorde importanța cuvenită. De altfel, francezii sunt amatori de vin roze, pentru că este foarte versatil, și se potrivește perfect pentru multe feluri de mâncare. Nu degeaba se spune că atunci când nu știi ce vin să servești la un anumit preparat, pentru a nu da greș toarnă în pahare vin roze și totul va merge de minune.

Sezonul estival a început, așa că ascultă recomandările somelierilor, care îți spun că acum este timpul potrivit pentru el.

Dar, cu toate acestea, ai grijă ca să nu cumva să cazi în această capcană și să consideri că este un vin de sezon și atât. De altfel, vinul roze este foarte apreciat de marile restaurant, unde este folosit intens. Mult mai puțin intens decât vinul roșu, dar cu mai multă profunzile decât cel alb, vinul roze își merită locul lui aparte. Și, dacă mai ții cont și de faptul că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, atunci nu mai aștepta și cumpără și savurează chiar acum un pahar!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata