Top 10 avantaje a folosirii panourilor solare

Panourile solare au devenit foarte renumite peste tot în lume. Însă de ce sunt atât de încântătoare aceste panouri solare ca și modalitate de alimentare cu energie? Uite 10 avantaje clare de care proprietarii de case pot beneficia dacă optează pentru panourile solare:

  1. Independență energetică. Energia solară prinsă de panouri este gratuită, autonomă și nu se epuizează. Din momentul în care ai făcut investiția, în afară de anumite costuri de întreținere sau unele eventuale reparații care pot fi necesare, energia „capturată” este gratuită.
  2. Energie ecologică. Energia pe care o obții cu ajutorul panourilor solare, are un grad de poluare egal cu zero.
  3. Sursă de energie disponibilă în fiecare lună a anului. Panourile solare asigură apă caldă bună de folosit 12 luni pe an, cât timp este soare afară. Iarna, în funcție de nivelul temperaturii de afară, apa caldă utilitară poate fi asigurată în combinație cu o altă sursă.
  4. Acoperire rapidă a investiției efectuate. Există programe care îți pot acoperi investiția de început de câteva mii de lei pentru cumpărarea panourilor solare. Cu toate că suma pe care statul o oferă acoperă doar o parte din investiție, având în vedere costurile reduse de energie comparativ cu sursele obișnuite, vă veți scoate investiția destul de repede.
  5. Au o rezistență bună în timp. În funcție de care este calitatea panourilor solare și modul acestora de întreținere, panourile au o durată de viață de circa 25-30 de ani.
  6. Simplu de montat. Panourile solare se montează destul de ușor. Grație dimensiunilor, unele dificultăți pot apărea la transportarea acestora, dificultăți ce se pot rezolva dacă colaborați cu o firmă specializată. Există furnizori în diverse regiuni ale țării care oferă transport gratuit dar și asigurare pentru panourile solare.
  7. Sunt detașabile. Cu toate că nu prea este cazul, panourile solare pot fi mutate și în altă locație decât cea în care le-ați instalat inițial.
  8. Costuri mai reduse pentru energie. Plătești cu 65% mai puțin în cazul panourilor fotovoltaice.
  9. Sunt flexibile la amplasare. Le puteți instala pe acoperișul casei sau pe un teren, în funcție de necesitățile fiecăruia.
  10. Ajută la obținerea unui mediu de trai mai sănătos. Panourile solare nu consumă nici un combustibil și prin utilizarea acestora, se reduce arderea cărbunilor în centralele electrice.

Avantajele panourilor solare sunt mai mult decât clare, în special atunci când investiția se realizează în mod inteligent, iar furnizorul de panouri solare este ales cu grijă. Comparați ofertele pe care le-ați găsit până acum și alegeți un produs de calitate, pentru o rezistență și o eficacitate îndelungată.

Citeste si:  Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut în octombrie cu 1,48%

Articol sustinut Italflo.ro, expertii dvs. in reparatii centrale Bucuresti

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner