Florin Cîţu: “Fără economie puternică suntem vulnerabili”

42

În ziua de vineri 04-03-2022, preşedintele PNL, Florin Cîţu, atrage atenţia asupra problemelor ce ar putea lovi iarăşi crunt economia României. “Fără economie puternică suntem vulnerabili”, a transmis acesta un nou semnal de alarmă privind mersul economiei din România.

Florin Cîţu atrage atenţia că România se împrumută la dobânzi istorice!

În contextul economico-financiar, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), fost prim-ministru, a atras atenţia asupra modului în care Ministerul de Finanţe se împrumută în prezent.

În îngrijorările sale, “Atenţie la economie. Fără economie puternică suntem vulnerabili.

România s-a împrumutat ieri la 6,09%, cea mai mare dobândă din 24.01.2013 şi până astăzi”, a scris, vineri dimineaţă, Florin Cîţu într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

 

Din punct de vedere politico-economic, nu este pentru prima oară când liderul PNL vine cu critici la adresa modului în care este condus Ministerul de Finanţe, al cărui deţinător actual de portofoliu este economistul Adrian Câciu (PSD).

În acest sens, Florin Cîţu a mai atras atenţia şi în trecut asupra creşterii costurilor la care se împrumută România. Liderul PNL spune că persoanele plătite de cetăţeni să vină cu soluţii trebuie să şi prezinte efectiv aceste soluţii şi să indice direcţia corectă în care trebuie să se îndrepte România.

Mesaj ferm îndreptat şi împotriva firmelor din Rusia! România trebuie să ia poziţie

 

În altă ordine de idei, cu o zi în urmă, joi, Florin Cîţu transmitea un alt mesaj pe contul său de Facebook, prin care îndemna la acţiuni concrete în România în raport cu firmele din Rusia, în contextul războiului sângeros pornit de Moscova în Ucraina.

Concret, Liderul PNL a afirmat că va propune, în şedinţa coaliţiei de guvernare, ca firmele ruseşti să fie excluse de la contractele finanţate din fonduri europene, precum şi de la orice altă formă de finanțare din taxele românilor.

În viziunea sa, “Anul trecut am adoptat o ordonanță de urgență prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanțate din fonduri europene.

Voi cere Coaliției să susțină un act normativ care să taie accesul firmelor rusești la fonduri europene și la orice altă formă de finanțare din taxele românilor.

Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acționat urgent!”, a scris Florin Cîţu joi, 3 martie, pe Facebook.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata