15.000 de ieşeni se află pe lista cu amenzi a Fiscului

–  Aproximativ 15.000 de ieseni, înregistraţi ca persoane fizice autorizate sau care au dobindit venituri din activitati independente, riscă sa fie amendati de catre Fisc. Amenzile sint cuprinse intre 10 lei si 100 de lei si vor fi aplicate pentru nedepunerea declaratiilor de venit (D200) aferente anului trecut.

.

Cu toate ca declaratiile de venit puteau fi depuse de catre contribuabili direct la sediul administratiei financiare de care apartin, cu ajutorul serviciilor postale sau pe site-ul ANAF online, putin peste jumatate din cei circa 30.000 de ieseni asflaţi în situaţiile menţionate au depus formularele cerute, informează Ziarul de Iaşi.

„Amenzile se vor aplica tinindu-se cont de zilele de intirziere cumulate sau daca persoana in cauza nu a depus declaratia mai multi ani la rind. Conteaza foarte mult si modul in care contribuabilul se prezinta la ghiseu si trateaza cu indiferenta si ignoranta faptul ca nu si-a respectat obligatiile fiscale”, a sustinut Maria Taran, purtator de cuvint DGFPJ Iasi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata