16 drumuri naţionale rămân închise din cauza viscolului

5

Un număr de 16 drumuri naţionale şi autostrada A1 Bucureşti – Piteşti rămân luni (8 februarie 2010) închise din cauza zăpezii şi a viscolului, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. De asemenea, începând de duminică, ora 19.00, a fost închisă circulaţia şi pe tronsonul Bucureşti – Drajna al Autostrăzii Soarelui A2.

Potrivit CNADNR, drumurile naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sunt DN2A Urziceni – Slobozia (în judeţul Ialomiţa), DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila şi DN2C Costeşti – Padina (în judeţul Buzău), DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti ( în judeţul Vrancea), DN1D Urziceni (judeţul Ialomiţa) – Albeşti (jud. Prahova), DN51A Zimnicea – Piatra şi DN65E Roşiori de Vede – Piatra (în judeţul Teleorman), DN41 Chirnogi (judeţul Călăraşi) – Daia (judeţul Giurgiu), DN65A Buzoeşti (judeţul Argeş) – Balaci (judeţul Teleorman).

În Capitală traficul rutier se desfăşura, luni dimineaţă, la orele 5,30, în condiţii de iarnă, pe majoritatea arterelor principale, datorită intervenţiei pe parcursul întregii nopţi a plugurilor, a afirmat, la Comandamentul de iarnă, primarul general Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a cerut imperativ inspectorilor municipali să verifice şi să sancţioneze agenţii economici, asociaţiile de locatari sau acele instituţii publice care nu înţeleg să îndepărteze zăpada de pe trotuare. Totodată, Oprescu a solicitat să fie acordată o atenţie deosebită ridicării maşinilor parcate în locuri nepermise – care blochează activitatea de pluguire -, măsură care se va lua din dispoziţia sa.

În ceea ce priveşte sectorul 5, primarul general a menţionat că, deşi s-a lucrat la capacitate maximă, traficul se desfăşura cu dificultate, iar la orele dimineţii de luni au început să apară şi blocajele. În context, Oprescu a cerut operatorilor de salubritate să sprijine activitatea celor din sectorul 5 pentru a îndepărta zăpada depusă în cantităţi apreciabile, îndeosebi pe Calea Rahovei, Şos. Alexandriei, etc.

El a solicitat ca, pe parcursul zilei de luni, să se continue pluguirea pe marile artere de circulaţie şi îndepărtarea zăpezii adunate în grămezi, din intersecţii şi din pieţe. De asemenea, edilul şef a cerut să se intervină în zona pasajelor, a pantelor, podurilor, rampelor, pentru a nu se crea poduri de gheaţă, iar acolo unde acestea au apărut să fie îndepărtate.
Primarul general a dispus în continuare măsuri urgente pentru îndepărtarea zăpezii din staţiile RATB, iar reprezentanţilor Luxten le-a cerut să verifice iluminatul din pasaje şi acolo unde sunt probleme să le soluţioneze.

O altă cerinţă a primarului general a fost îndepărtarea zăpezii de pe străzile laterale, urmând ca această activitate să se desfăşoare, de asemenea, pe tot parcursul zilei. Primarul general a atenţionat asupra curăţării intrărilor în parcuri şi deszăpezii trotuarelor. Totodată, edilul şef a cerut sprijinul, în continuare, din partea Brigăzii Rutiere, cu echipe ce acţionează pentru facilitarea pluguirii străzilor.

Directorul general al RATB a raportat că a suplimentat deja cu 135 autobuzele şi troleibuzele aflate în circulaţie. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială din Primărie au menţionat că, în cursul nopţii de duminică spre luni, s-au înregistrat câteva cazuri de degerături la membrele inferioare şi 24 de solicitări din partea unor persoane de vârsta a treia pentru procurarea unor alimente de primă necesitate, solicitări care au şi fost rezolvate.

Sorin Oprescu a convocat următorul Comandament de iarnă la ora 18,00. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a afirmat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 37 de tamponări, iar echipele Brigăzii Rutiere asigură intrările şi ieşirile din Capitală, cu interdicţie pentru autovehiculele care depăşesc 3,5 tone, pentru a fi evitate blocajele în circulaţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata