33 de grade Celsius la Miercurea Ciuc – a fost depăşită temperatura maximă absolută a lunii iunie

Maxima absolută a lunii iunie, înregistrată în 1962, a fost depăşită marţi, 21 iunie, la Miercurea Ciuc, mercurul termometrelor urcând până la 33 de grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Local Târgu Mureş, Răzvan Someşan, a declarat că maxima absolută a lunii iunie a fost de 32.7 grade Celsius, şi s-a înregistrat în data de 2 iunie 1962, iar marţi s-a depăşit această valoare, întrucât la Miercurea Ciuc s-au consemnat 33 de grade Celsius.

Potrivit sursei citate, temperaturile ridicate se datorează unui val de căldură din Nordul Africii, care persistă de câteva zile şi care va mai fi prezent în ţara noastră şi în următoarele zece zile.

Meteorologul Răzvan Someşan a subliniat că şi în cursul zilei de miercuri este posibil să se depăşească maxima absolută, întrucât se prognozează că temperatura va atinge 34 de grade Celsius.

De asemenea, în următoarele zile vremea se va menţine călduroasă, chiar dacă în zona montană se vor înregistra precipitaţii şi instabilitate atmosferică.

‘Este posibil să mai fie depăşite maximele absolute de câteva ori. Aceste valuri de căldură vor fi mai frecvente şi cu mai mare intesitate pe perioada verii şi chiar în luna septembrie’, a spus meteorologul Răzvan Someşan.

Temperaturile foarte ridicate au dus şi la creşterea numărului de persoane care au avut nevoie de intervenţia medicilor de la Ambulanţă. Potrivit directorului Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, în ultimele zile s-au înmulţit cazurile de înmulţit cazurile de hipertensiune, crize cardiace sau agitaţie psihomotorie, dar nu a fost înregistrat niciun caz de lipotimie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata