Absorbţia fondurilor structurale şi cercetarea nemulţumesc membrii CCIB

“Am simtit nevoia sa dezvoltam un grup de lucru relativ nou, specializat pe absortia de fonduri structurale si de coeziune, in cadrul caruia ne propunem sa adunam toti factorii interesati (care au depus proiecte sau care intentioneaza sa depuna) si sa intram in contact cu institutiile care gestioneaza finantarea din fonduri europene.

Vrem sa strângem relatiile la nivel de membri ai Camerei si sa ne ajutam reciproc”, a declarat presedintele Sectiunii Servicii din cadrul CCIB, Mircea Dan Farcas, se arata intr-un comunicat al organizatiei, remis vineri.

Aceasta structura de lobby a luat nastere in cadrul Sectiunii Servicii a Camerei bucurestene pentru ca oamenii de afaceri sunt nemultumiti de modul in care se realizeaza activitatea de evaluare a proiectelor depuse.

Prezent la Adunarea Generala a Sectiunii, Pavel Marculet, directorul firmei de consultanta Omicron a declarat: “Foarte multe IMM-uri au de suferit din pricina deciziilor nefundamentate pe care le iau comisiile de evaluare a proiectelor.

Daca nu intervenim la Comitetul de monitorizare al fiecarei unitati de management unde suntem reprezentati, nu vom face nimic ca sa miscam lucrurile”.

O alta nemultumire a membrilor CCIB s-a dovedit a fi modul in care este tratata activitatea de cercetare in România.

“Toate tarile dezvoltate au marit bugetele de cercetare cu 50% sau, in unele cazuri, chiar le-au dublat, stiut fiind faptul ca aplicarea rezultatelor cercetarii poate fi o solutie de iesire din criza” a declarat prof. univ. dr. ing. Gheorghe I. Gheorghe, directorul general al Institutului National de Mecatronica si Tehnica Masurarii, seful grupului de lucru pe probleme de cercetare¬dezvoltare-inovare din cadrul Sectiunii Servicii a CCIB.

Ca atare, grupul de lucru condus de Gheorghe I. Gheorghe va elabora o serie de materiale care sa argumenteze necesitatea continuarii proiectelor de cercetare, indeosebi in cadrul programelor nationale.

O stagnare a acestora in 2009 ar echivala, in opinia directorului general al Institutului National de Mecatronica si Tehnica Masurarii, cu o intoarcere cu 5-10 ani in urma.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata