Accidentul aviatic de la Tuzla: Au murit înainte de incendiu

Rezultatele autopsiilor arată că unii dintre militarii din avionul AN-2 au avut leziuni ce le-ar fi putut provoca moartea chiar înainte de izbucnirea incendiului, scrie Evenimentul Zilei.

Medicii legişti din Constanţa au finalizat, marţi seara, după mai mult de 10 ore de autopsii, expertiza medico-legală a celor 11 militari morţi în catastrofa aviatică de luni dupăamiază, de la Tuzla.

„O parte dintre victime prezentau leziuni traumatice importante – craniene, abdominale, de membre -, care ar fi putut fi provoca decesul chiar înainte de izbucnirea incendiului. Alţii au decedat din cauza incendiului sau a intoxicaţiei cu fum”, ne-a declarat medicul legist Mihai Onciu. De la producerea accidentului, aceasta e singura decla raţie oficială clară şi la obiect, oferită însă de un specialist civil, şi nu de un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale.

„Ce au de ascuns? Toată lumea ştie că militarii români participă la misiuni periculoase folosindu- se de tehnică învechită, de avioane ruginite sau de sicrie plutitoare, sunt speriaţi că vor fi luaţi la întrebări?”, spune, sub protecţia anonimatului, un militar care şi-a pierdut prietenul în accidentul de la Tuzla.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata