Actorul Jean Constantin a încetat din viaţă

Actorul Jean Constantin, în vârstă de 81 de ani, a murit miercuri (26 mai 2010) la Constanţa. „A murit. Nu ştiu sigur cum de s-a întâmplat. L-au găsit în casă mort. Atât ştiu. Am vorbit cu un prieten de la Constanţa şi cu 2 nepoţi de-ai lui Jean care mi-au confirmat.

N-a mai răspuns la telefon şi s-au dus acasă la el şi l-au găsit mort… Mai mult nu ştiu nimic”, a declarat directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Jean Constantin a fost găsit mort în jurul orei 16,00. Actor român, de etnie greacă, Jean Constantin s-a născut la Techirghiol, la 21 august 1928. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, prestaţiile sale bucurându-se întotdeauna de o deosebită popularitate, atât în teatrul de revistă (monologuri, cuplete vesele), cât şi în apariţiile televizate.

Prezent de aproape patru decenii pe marele şi micul ecran, a debutat în filmul ”Procesul alb” (1965), în regia lui Iulian Mihu. Au urmat alte filme de succes: ”Maiorul şi moartea” (1967); ”Răzbunarea haiducilor” (1968); ”Prea mic pentru un război atât de mare”; ”B.D.intră în acţiune” (1970); ”B.D. la munte şi la mare” (1971); ”Săptămâna nebunilor”; ”Zestrea Domniţei Ralu”; ”A doua cădere a Constantinopolului” (1993); ”Paradisul în direct” (1995); ”Punctul zero” (1996);”Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006); ”Păcală se întoarce” (2006); ”Roming” (2007), unde îl interpretează pe Somali, regele ţiganilor.

Ultimul film în care actorul, iubit de publicul de toate vârstele, a apărut pe marele ecran este ”Supravieţuitorul” (regia Sergiu Nicolaescu, 2008). În total, cunoscutul actor a jucat în peste 50 de filme.
În 2003 a primit, din partea UNITER, premiul special pentru teatru de revistă, iar Consiliul Director al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a acordat o Clachetă (dispozitiv care asigură sincronismul în filmări) de aur şi o medalie jubiliară ”Magna cum Laudae”.

La 3 martie 2008, îndrăgitul actor a primit Premiul pentru întreaga activitate, la cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Gopo. Actorul Jean Constantin a fost internat, în 5 iunie 2009, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce s-a simţit rău, acuzând probleme respiratorii. El suferea de anumite afecţiuni cronice, printre care una de natură cardiacă.

Citește și
1 Comentariu
  1. nedici.nicu spune

    Din pacate iar cinematofrafia romana este in doliu pt disparatia maestrului actor jean constantin care azi a parasit pt todeauna scena pe care a jucat teatru.Astazi a a mai plecat un actor mostru sacru al cinematografiei romane si a teatrului romanesc .DUMNEZEU sa-l odihnesca pe acest mare actor jean constatin si trasmit sincere condoliate sotiei marelui actor .FIEI tarina usoara din partea unui simplu om din caras severin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata